İngiltere merkezli uluslararası sağlık şirketi Bupa, Türkiye'nin en büyük ikinci sağlık sigorta şirketi Acıbadem Sigorta'yı satın aldı. Satışın düzenleyici kurumların onayı ardından tamamlanması bekleniyor.
 
Yaklaşık 600 bin kurumsal ve bireysel müşteriye sağlık alanında sigorta hizmeti veren Acıbadem Sigorta'nın 500'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirket 2017 yılında toplam 913 milyon liralık prim üretimi gekleştirmişti.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bupa International Markets CEO'su Simeon Preston, "Bupa'nın Acıbadem Sigorta'yı satın aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Acıbadem Sigorta'nın etkileyici büyümesi, birinci sınıf yönetim takımı ve müşteri odaklı yaklaşımı Türkiye pazarına girmemiz için bize mükemmel bir seçenek oldu. Türkiye pazarını birkaç yıldır takip ediyorduk ve bu pazarın büyüme açısından mükemmel fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. Bu satın alımı uzun vadeli bir stratejik yatırım olarak görüyoruz. Bupa ve Acıbadem Sigorta müşterilerine öncelik verme konusunda aynı bağlılığı paylaşıyor. Bu takımı Bupa ailesi içerisinde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.
 
Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Gökhan Gürcan ise açıklamasında şunları söyledi: "Bupa ailesinin bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz. Müşterilerimize daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşam sürmelerine yardımcı olmaya kendimizi adadık. Bupa satın aldığı şirketleri güçlü şekilde büyütmesi ve geliştirmesi ile biliniyor. Birlikte Türkiye'nin sağlık sigorta pazarının gelişimine devam etmesini destekleyeceğiz."
 
Malezyalı yatırım şirketi Khazanah, 2013'te Acıbadem Sigorta’nın yüzde 90’ını Abraaj Group ve Aydınlar ailesinden 250 milyon dolara satın almıştı.