Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye'deki kimyasal saldırı sonrası yükselen gerilime dair yeni açıklama yaptı.

Rusya'nın BMGK'daki Doğu Guta karar tasarısını veto etmesine atıfta bulunan Aksoy, "7 Nisan'da Duma'ya yapılan saldırının rejim tarafından gerçekleştirdiği yönünde güçlü şüpheler var. Kimyasal silah saldırıları insanlığa karşı suç teşkil eder, tekrarlanmaması için de cezalandırılması gerekiyor. Duma'daki kimyasal saldırının araştırılması konusunda BMGK'ya sunulan önergede eş sunucu olduk. Fakat bu fırsat kaçırıldı. Saldırıyı rejimin yaptığına dair güçlü şüphe var" dedi.

Aksoy, "ABD Suriye'ye saldırırsa Türkiye bu operasyonu destekler mi?" sorusuna, "Bakalım gelişmeler bize neyi gösterecek. Biz süreci yakından izlemeye devam ediyoruz" karşılığını verdi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Afrin'in teröristlerden temizlenmesinin ardından kentin doğusundaki Tel Rifat'ın da Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit olmaktan çıkarılması gerektiğini "Tel Rifat YPG-PYD'nin yeni merkezi olmamalı" ifadesiyle vurguladı. 

FETÖ'yle uluslararası mücadeleye de değinen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Kararlılıkla mücadele ediyoruz, muhataplarımıza da ifade ediyoruz. Bazı ülkeler bunu anladılar ve bazı FETÖ mensuplarını sınır dışı ettiler. Hangi ülkede olursa olsun FETÖ mensuplarının Türk adaletine teslim edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.