İdlib'de hava saldırıları sonucunda Türk askerlerinin şehit olmasından sonra tüm Türkiye tek yürek oldu! Isparta, Nevşehir gibi bazı şehirlerimizde kent meydanlarında toplanan vatandaşlar dualar okuyarak askerlerimize destek verdi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun; Türk askerini şehit eden rejim güçleriyle mücadelenin süreceğini ifade ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da savaş suçlusu Esad'ın bu saldırılarının bedelini çok ağır ödeyeceğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İdlib saldırısının ardından "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir!" dedi. 33 şehit verdiğimiz İdlib'de havadan ve karadan operasyonlar sürüyor; işte son dakika gelişmeleri...

08.52: Reuters'ın geçtiği habere göre, İdlib saldırısıyla ilgili Rusya'dan yapılan ilk açıklamada, "Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı" denildi.

08.25: Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağı haberini duyan göçmenler Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerine geliyor. İzmir’in Dikili ilçesinde de bir araya gelen 160 mülteci, Yunanistan’a geçiş yapmak için sahilde toplandı.

07:38

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'le İdlib'deki hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti.

06:02

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginlik ve Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden ''derin endişe'' duyduğunu belirterek, İdlib'de ateşkes çağrısını yineledi.

05:35

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlib'de Türk askerine yönelik hava saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını ve bilgi aldığını söyledi.

04:30

Milli Savunma Bakanı Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile İdlib'deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne gitti.

04:13

DEVLET BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. MHP, hükümetin alacağı siyasi, askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracak, destekçisi olacaktır." dedi.

03:51

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan Türk silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin muhtemel yeni mülteci baskısını taşıyamayacağı ifade edildi. Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

03:50

ABD Dışişleri Bakanlığı; "Türkiye'yi bu krizde en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimize ilişkin seçenekleri değerlendiriyoruz." açıklamasını yaptı.

03:45

HATAY VALİSİ RAHMİ DOĞAN, İDLİB'DEKİ HAVA SALDIRISI SONUCUNDA 33 ASKERİMİZİN ŞEHİT OLDUĞUNU AÇIKLADI!

03:35

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE YAPILAN VE 6 SAAT SÜREN GÜVENLİK TOPLANTISI SONA ERDİ!

Rejim güçleri havadan ve karadan vuruluyor