Tatillerinizi doğa ile daha yakından temas edebileceğiniz şekilde planlayarak bunu gerçekleştirebilmeniz mümkün. bizimlegez.com sizlerle bu konuda bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.
  Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilini bizimlegez.com ile keşfedebilirsiniz. Milli parklar, kamp alanları, göller ve vb. alanlar ile ilgili geniş değerlendirmelere ulaşabilirsiniz. Gezi rehberi, ziyaretçiler için müthiş bir hizmet sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanına gerçekleştirilen geziler sayesinde bilgi ve deneyimleri aktarmak mümkün.
  Yaz tatillerinizin tamamını plajlarda, lüks otellerde geçirmekten sıkıldınız mı? Öyleyse bu sese kulak verin. Bazen iyi bir tatil yalnızca bir sırt çantası ile gerçekleşebilir. Bu bazen bir mini bir Türkiye turuna dönüşebilir. Bu alanda gezi rehberi deneyimlerini takipte kalarak başarılı seçimler yapmanız mümkün. Bir Türkiye gezi rehberi olarak bu alandaki tüm tecrübeler sadeleşmiş bir anlatım tarzıyla kullanıcılara aktarılıyor. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine tüm Anadolu coğrafyasını yalnızca bilgisayarınızın başından takip edebilmeniz mümkün.
 Bir seyyah ya da gezgin olmayabilirsiniz. Ancak bu durum daha farklı bir tatil anlayışı içine girmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Türkiye ve dünyanın bilinen ya da bilinmeyen bölgelerini keşfetmek imkansız değil. Bilinçli bir seyahat anlayışı ile hayallerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik astronomik bedeller ödemeden bu mümkün. Normal bir tatil anlayışında bireyler oldukça yüksek ücretler üzerinden tatil gerçekleştirirken aynı zamanda alışılmış bir sınırın dışına çıkmıyorlardı. Ancak artık değişik şeyler yapma zamanı! Daha farklı bir tatil anlayışı ile Türkiye ve dünyadan yüzlerce yeri keşfedebilirsiniz. Seyahat rehberi sizlere bu konuda tüm deneyimi ile destek sağlıyor. Gezi ve seyahat dışında aynı zamanda yeme-içme kategorisinde de birçok bilgi ile karşılaşabilmeniz mümkün. Farklı kültür ve yörelerin değişik lezzetleri bizimlegez.com ile karşınızda!
 Gezi ve seyahat denilince aklınıza neler geliyor? Sırt çantası, masraflar, konaklanacak olan mekan, izlenecek bir rota ve ulaşım. Tüm bunları sizler için derlenen tavsiyeler eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz.
Sırt Çantası: Bir gezi ya da seyahat planı için en önemli ekipmanlardan biri de sırt çantası. Yalnızca sıradan bir gezi ya da günler geçireceğiniz bir seyahat olabilir. Her iki durumda da sırt çantanız önem kazanıyor. Konaklayacağınız mekana göre içinde belli değişiklikler yapabileceğiniz sırt çantası aynı zamanda yiyecekler için de son derece önemli. Diğer ekipmanlarınızı da sırt çantası içerisine yerleştirerek yola güvenle çıkabilirsiniz. Bu ekipmanlar fotoğraf makinesi, yedek giyecek, yiyecek, su, tulum ve ne tür bir seyahat çıktığınıza göre değişebilir. Liste uzayabilir ya da daha da kısalabilir.
Ekonomik Maliyet: Sıradan bir tatil yüksek maliyetlere neden olurken, doğa ile daha iç içe bir yaşam oldukça ekonomik olabiliyor. Özellikle bu konuda alacağınız bir eğitim ile yılın belli dönemlerinde sık sık seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ekonomik maliyeti düşürme konusunda diğer tercihlerden biri de bol bol araştırma yapmak olabilir. Yurtiçi ya da yurtdışı olarak gerçekleştireceğiniz bir seyahat için mümkün olduğunca detaylı araştırmalar yapın. Ayrıca maliyeti minimuma indirmenin çözümlerine bakın.
Konaklama: Eğer bir gezgin gibi seyahat etmek istiyorsanız çadır sizler için iyi bir seçenek olabilir. Aksi takdirde pansiyon ya da oteller sizleri bekliyor olacak. Bu durumda seyahatinizin maliyeti daha da artacak.
Ulaşım: Otostop çekmek neden iyi bir fikir olmasın? Ancak otostop çekeceğiniz saatleri iyi seçmeniz yararınıza olabilir. Ayrıca bu eylem için mümkün olduğunca güvenilir kişileri seçmeye tercih edin. Otobüs, uçak ve tren gibi seçenekler birbirlerine kıyasla belli avantajlara sahip. Aylar öncesinden planlı bir şekilde hareket etmek ulaşım maliyetini büyük oranda azaltabilir. Bu konuda bilgi alabileceğiniz bir mecra arıyorsanız fazla uzağa gitmeyin, Türkiye gezi rehberi sizlere bu konuda yardımcı olabilir.