Ropörtaj Erhan Esaspehlivan;

Dünyanın en gelişmiş silahlı güçlerine sahip olsanız bile, onun beynindeki güce sahip olamazsınız.  Parmaklarına hakim olamazsınız. "Türkiye'nin ilk yargılanan hackeri Tamer Şahin ile yaptığımız 3 saatlik sohbetin sonunda aklıma gelen sözcükler bunlar oldu. Onu hayalimde bir süper kahraman olarak canlandırdım. Allah’ın internet dünyası için tasarladığı son sürüm ve türünün tek örneği bir insan profili. Devlet başkanlarını peşinden sürükleyebilecek isterse internet dünyasındaki dengeleri alt üst edebilecek gencecik, pırıl pırıl, vatanına milletine sevdalı bir Türk evladı o, benim gözümde. İlk kitabı Hacker’ın Aklı bir haftada en çok satanlar listesine girdi.

Ş
u anda Türkiye ve dünyada aklınıza gelebilecek çok sayıda büyük firmaya TerraMedusa isimli şirketi ile yazılım güvenliği hizmeti veren Tamer Şahin, kitabında Superonline’ı nasıl Hacklediğini, Bill Gates’in maillerine nasıl ulaşğını, Türkiye’nin önde gelen bir bankasının şifrelerini nasıl ele geçirdiğini, JİTEM, MİT gibi istihbarat örgütleri ile ilişkilerini ve bunun gibi çok önemli konuları kaleme almış.  Doğan Kitap güvencesiyle satışa sunulan ve bir haftada ikinci baskısı tükenen kitabın 3. Baskısı da raflarda yerini aldı.



ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ VE UYARILARDA BULUNDU

Kitabını okuduğunuzda yukarıda yazdıklarımızın bir abartı olmadığını siz de anlayacak “Az bile yazmışsınız” diyeceksiniz. Biz, Tamer Şahin’in bugüne kadar yaptıklarından ziyade yaşamımızın bir parçası halini alan internet dünyasındaki tehlikeleri ve internet vasıtasıyla kullandığımız tüm unsurlar hakkında merak edilenleri, herkesin aklına takılan konuları kendisi ile konuştuk. Etiler'de bir kafede. Onunla buluşmamıza vesile olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İspark A.Ş. Bilgi İşlem Şefi Ömer Faruk Kaya ile yine aile dostumuz Gökyol İnşaat Şirketi'nin İnşaat Mühendisi Dinçer Mataracı da, bu bol keyifli sohbete eşlik etti.

Küçükken bir bilgisayara sahip olabilmek için babasının deri atölyesinde kan ter içinde kalana kadar çalı
şıp kazandığını kumbarasına atan Tamer Şahin, o bilgisayarı alabilmek için neler yaşamış neler. Büyük zorluklarla uzun süren bir mücadele sonucu bilgisayarını almış. Bir gün bilgisayarda çalışırken televizyonda "ABD'li 14 yaşındaki dahi çocuk geliştirdiği programla bilmem ne kadar kazandı" haberini dinleyen rahmetli anneannesinin

"Bak elalem bilgisayarla para kazanıyor sen burada bo
ş boş tıkırdatıp duruyorsun" sözünü duyunca bayağı içerlenmiş. Ve bir dahinin internet dünyasına dayadığı merdivenle zirveye yükselişi bu sözle büyük bir hız kazanmış. Geleceğe dair sanal dünyaya yönelik büyük endişeleri olan Tamer Şahin dünyanın dev şirketlerinin yazılımlarındaki güvenlik açıkları hakkında önemli detaylar verirken, iş dünyasının korkulu rüyası haline gelen Siyah Şapkalı Hackerlar ile ilgili de önemli ipuçları aktardı.

Yeni nesile ve ebeveynlere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Türkiye’nin hukuk kitaplarında literatüre geçmi
ş, ceza alan ilk hacker’ı Tamer Şahin internet bankacılığının güvenilirliği, kucağınızdaki bilgisayarların, evinizdeki akıllı televizyonların özel yaşamı ifşa edecek özellikleri ve devlet ile neden işbirliği yapmadığı konularında da önemli açıklamalar yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilişim ile ilgili uygulamalarından, Rahmetli Turgut Özal'ın bilişim teknolojisine verdiği öneme kadar konuların detaylandırıldığı, www.61saat.com farkıyla hazırladığımız yazı dizisinin ilk bölümünü yarın itibariyle Erhan Esaspehlivan’ın kaleminden okuyabilirsiniz.