Hisarcıklıoğlu, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası'nca belediye konferans salonunda düzenlenen ''Akçakoca'ya Değer Katanlar'' ödül töreninde yaptığı konuşmada, ''Türk Ticaret Kanunu''ndaki değişikle 18 hapis cezasının kaldırıldığını belirterek, eski yasanın devam etmesi halinde iş dünyasındaki herkesin hapishaneye girmeden iş hayatını tamamlayamayacağını savundu.

Değişiklikle üzerlerinden büyük bir yük alındığını anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Geçen yılın ilk 10 ayı ile bu yılın ilk 10 ayı arasında karşılıksız çeklerin tutarındaki artış, tam yüzde 116 gerçekleşti. Burada büyük bir sıkıntı var. Bu hapis cezasının kaldırılmasına bağlı mıdır, değil midir, bilemem. Hapis cezası kaldırılırken ilgili bakanlıklarımız 240 bin kişinin hapis cezası aldığını söylemişti'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile iki hafta önce toplantı yaptıklarını ifade ederek, ''Yıl sonu itibarıyla vadeli alışverişlerde isteyen müşteri, müşterisine sorduğu zaman onunla ilgili her şeyi online görebilecek. Biz de riski o zaman kişinin otomobiline, oturduğu eve bakarak değil, tamamen özgeçmişindeki siciline bakarak karar verme noktasına geleceğiz'' şeklinde konuştu.

''Tarım ve hayvancılık, dünyanın en parlak sektörü olacak''

Türkiye'nin arazi büyüklüğü açısından dünya 6'ncısı olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, gelecekte en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olacağını vurguladı.

Dünya nüfusunun hızla arttığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''Dünya nüfusu zenginleştikçe insanlar tüketiyor. Onun için tarım ve hayvancılık, geleceğin en parlak sektörleri olacak'' ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğinden daima umutlu olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türkiye, 30 sene önce sadece 3 milyar dolar ihracat yapıyordu. Bu ihracatın yüzde 90'ı tarım ürünüydü. Bugün Türkiye'nin ihracatı 150 milyar dolara geldi. Bu rakama ulaştığı gibi ihracatımızın yüzde 90'ı sanayi ürünü oldu. Bugün Avrupa'da satılan her 4 beyaz eşyadan biri Türk yapımı. Allah'ın izniyle önümüz öyle açık ki. Yeter ki genç girişimcilerimizi kız ve erkek ayrımı yapmadan yetiştirelim.''

Konuşmaların ardından 2008-2011 arasında Akçakoca'da vergi rekortmeni olan üyelere plaket verildi.