Bir zamanlar Türkiye'nin en iyi jandarma eğitim taburlarından olan ve yetiştirdiği askerler ile tanınan Devrek'te şimdi otlar yetişiyor. Geçtiğimiz yıl kapanan ve Adalet Bakanlığı'na devredilen taburdan geriye askerlerin eğitim sırasında giydikleri botlar kaldı.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Zonguldak'ın Devrek ilçesine 60 yıl önce kurulan ve disiplinli eğitimi ile son yıllarda özellikle İç Anadolu Bölgesi'nin Jandarma ihtiyacını karşılayan 2. Er Eğitim Tabur Komutanlığı geçtiğimiz yıl kapatılarak Adalet Bakanlığı'na devredildi. Son yıllarda 4 bölük olarak hizmet veren eğitim taburu özellikle iyi Jandarma yetiştirmesi ile biliniyordu. Şimdilerde ise adeta kaderine terk edilen taburda otlar yetişiyor.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Uzun dönem askerlerin yanı sıra bedelli askerlik hizmetinin de yapıldığı 2. Jandarma Er Eğitim Taburu bir çok ünlü ismi de ağırladı. Sanatçı Emre Altuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kardeşi Mustafa Erdoğan ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan gibi isimleri eğiten taburdan geriye kalan terk edilmiş botlar Devreğin eski askerlerini hüzünlendiriyor. Özellikle askerliğini Devrek'te yapan vatandaşların gelip ziyaret etmek istedikleri taburda insan boyu otlar, terk edilmiş binalar, bırakılıp gidilen eğitim alanları ve askerlikle ilgili sözler dikkat çekiyor.

CEZAEVİ YAPILACAK

Adalet Bakanlığı'na devredilen ve girişinde gardiyanların beklediği Devrek Jandarma Er Eğitim Taburu'na cezaevi yapılması gündemde. Çalışmaların kısmen başladığı alanın doğal güzelliği de dikkat çekiyor. Taburun içinden dere geçerken, yanından ise Filyos ırmağı akıyor. Devrekliler ise taburun kapanmasının üzüntüsünü yaşıyor. Eğitim taburunun Devrek ekonomisine katkı sağladığını belirten vatandaşlar, "Şimdi kaderine terk edildi. Biz bu askeriyeyi seviyorduk. Bir çok ünlü ismi de ağırladı" dedi.