Türkiye'nin en önde gelen şirketlerinden biri olan Ülker'de 50 bin kişi çalışıyor.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok şirkette Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik temizlik yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Biz "Ülker'de FETÖ temizliği yapıldı mı?" sorusunu İngiltere Londra'da buluştuğumuz Ülker'in patronu Murat Ülker'e sorduk. Ülker, lafı dolandırmadan açık açık cevabını verdi:
"İş prensibi olarak biz çok kıskancız. İstiyoruz ki bizim işyerimizde sadece bizim işimiz yapılsın. Benim bile patronum işim. İş ne emrederse onu yaparım. Ben zaten yüzde yüz performans bekliyorum. Bizim iş yerimizde kimsenin vakti olmaz."

TEDBİR EN BAŞINDAN ALINDI: SADECE İŞ
50 bin kişinin arasında FETÖ'cü olup olmadığını bu sözlerden daha iyi anlıyoruz. Murat Ülker, FETÖ veya bir başka örgütlemeye karşı tedbirini en başından almış ve "Sadece iş" demiş çalışanlarına. İşi vermiş, beklentilerini yüksek tutmuş. Zamanında işi sıkı tutunca, 15 Temmuz sonrasında başlatılan FETÖ temizliğine iş yerinde ihtiyaç duymamış.

ÜLKER'İN YAPTIKLARI ORTADA

Yıldız Holding'den dev adım İşte Murat Ülker'in projeleri
Murat Ülker, sosyal medyada, ya da başka alanlarda kendisine ve şirketlerine sıçratılmaya çalışılan FETÖ çamuru konusunda profesyönelce cevap veriyor ve bu söylentilere pek de kulak asmıyor. Zira "Yaptıklarım ortada" diyor ve ekliyor:
"Ülkem için elimden geleni yapıyorum. 50 bin kişi çalışıyor, 5000 kişi daha istihdam edeceğiz."

PATRON DEĞİL ÇALIŞMA ARKADAŞI

2021 hedefiyle yoluna devam ediyor Murat Ülker... Çalışma arkadaşlarına patrondan çok arkadaş gibi davranıyor. İngiltere'den sonra, başka yabancı ülkelerde Ülker'in ürünlerini raflara koymayı kafasına koyan Ülker, gelecekle ilgili çok iddialı.