Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan ve ince bağırsak nakli yapılamaması halinde kısa bir ömrü kalan Tekirdağlı Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından ince bağırsak nakli olmak üzere Amerika Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne tedavi için gönderildi. Yılmaz’a müjdeli haberi, geçen hafta sonu evlerine gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu vermişti. Annesi Esma Yılmaz ile İstanbul’dan uçağa binmek için evlerinden çıkan Refiye Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisinse yardım edenlere teşekkür eden Yılmaz, “Bugün gitme vakti, sağlığıma kavuşma vakti geldi. Hem sevinçliyim hem hüzünlüyüm. İnşallah en iyi şekilde tedavimi tamamlayıp iyi bir şekilde geri döneceğim. Ben sesimi duyuran basına çok teşekkür ederim. Benim gibi sesini duyuramayan binlerce hasta var. Onların da inşallah seslerini duyarlar. Allah’ım hiç kimseye sağlık sorunu vermesin. Mutluluktan ağlıyorum. Tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Onların dualarıyla buraya geldim. Dualar sayesinde ameliyat masasında kalkıp en iyi şekilde döneceğim.” dedi.
Anne Esma ve baba Mustafa Yılmaz, kızlarının tedavi sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Refiye, komşuları ile vedalaşması esnasında göz yalarını tutamadı. Refiye ailesiyle birlikte İstanbul’dan uçağa binmek için yola çıktı. Annesi ile birlikte Amerika’ya giden Refiye, Miami Jackson Memorial Hastanesi’nde ince bağırsak nakli olduktan sonra 8 ay boyunca tedavi görecek.