Kurbanda en çok görülen manzaraların başında, kurbanlık hayvanların sokaklarda kovalanması, boynuz darbesiyle yaralanan ve ellerini parmaklarını kesen acemi kasaplar geliyor. Uzmanlar kurban kesiminin tekniğine uygun şekilde yapılması durumunda üzücü kazaların yaşanmayacağı uyarısında bulunuyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız, kurban kesimlerinde birçok aksaklıkların yaşandığını ve üzücü kazaların meydana geldiğini söyledi. Kurban bayramlarında acil servislerin acemi kasaplarla dolduğunu ifade eden Yıldız, alınacak birtakım önlemlerle üzücü kazaların önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla yatırılabildiğini kaydeden Yıldız, hayvanı yatırma tekniği ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Rueff yöntemi dediğimiz teknikte; hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk izasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Bunun ardından hayvanın ayaklarını ve gözünü bağlıyoruz."

Yöntemin hem hayvan için hem de onu yatıracak olan hayvan sahipleri ve kasaplar için güzel bir yöntem olduğunu anlatan Yıldız, "Bu yöntemle hayvanda en ufak bir yaralanma söz konusu olmuyor. Etinde bir kararma olmuyor. İki, üç kişi bir tonluk büyük bir hayvanı çok rahatlıkla yatırabiliyor. Bu sayede kazaların ve sakatlanmaların önüne geçiliyor." diye konuştu. .