Vali Şahin “Polisimiz iğne ile kuyu kazdı. Kaçabilse yurt dışına kaçacaktı. Ancak kaçacak yer bulamadı. Devletimiz polisimizin gayretini gözardı etmeyecektir” diye konuştu.
 
Vali Şahin süreçte vatandaşlarının duyarlılığına dikkat çekerek 2200 civarında ihbar yapıldığını ve önemli deliller elde edildiğini söyledi.  Şahin, Esenyurt’ta süregelen takipler sonunda 5 eve operasyon düzenlendiğini ve ve bu evlerden birinde saldırganın yakalandığını söyledi. “Evde saldırgan dışında bir Iraklı erkek ve farklı uyruklarda üç kadın gözaltına alındı. ” diye konuşan Şahin, sanılanın aksine evde saldırganın 4 yaşındaki oğlunun bulunmadığını da ekledi.

Saldırı gecesi tabiyki ona yardım edenler oldu. Bunlar sorgulama sonunda ortaya çıkarak diyen Şahin ‘ Tetörist Ocak ayında ülkeye illegal giriş yapmış.DAEŞ ile alakası net. Bu tür operasyonlarda amacımız teröristi canlı ele geçirmektir. Karşı taraf da silah kullanmadığı için çatışma olmadı.  Evde silah ele geçirilmedi” diye konuştu. Şahin,  saldırı ile ilgili 50 kişinin gözaltında bulunduğunu ve bunlardan ikisinin tutuklandığını söyledi.