Trabzon’un Ak Partili milletvekilleri şike değişikliği yasası oylamasına katılmadıklarını açıkladılar.

Yani meclise gidip hayır oyu veremediler.

Ak Parti’nin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise milletten aldığı vekillik ünvanının hakkını veriyor..

Çıkıyor düşüncelerini açıklıyor.

 

ŞAMİL TAYYAR CESARETLE

HAYKIRIYOR.,.,.

 

Sporda şikeye verilen cezaların azaltılmasına yönelik yasaya baştan beri karşı çıkan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mektup yazan AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar ''Yasa aynen geçerse, Metris vakası yaşanır. Şikeden tutuklu isimler zafer işaretleri ile Metris cezaevinden tahliye olur'' dedi.

 
Gazeteport'a konuşan Tayyar, Metris cezaevi önünde yaşanacak bu görüntülere, parti tabanından da tepki geleceğini savundu ve ''Habur'da da, iyi niyetli bir şey yapılmaya çalışıldı ama sonraki görüntüleri herkes hatırlıyor. Bu yasa aynen geçerse, Metris cezaevi önünde gövde gösterileri arasında tahliyeler de beraberinde gelir. Sporda da Ergenekon cirit atar'' dedi.

 
''GİZLİ OYLAMADAN RET ÇIKAR''

Yasanın TBMM Adalet Komisyonundan aynen geçmesi durumunda Genel Kurulda da MHP ve CHP desteği ile yasalaşacağını kaydeden Tayyar, '' Ancak AK Parti içinde sıkıntı var. Tabi parti disiplini içinde ve açık oylama olacağı için bu arkadaşlarımız, ret oyu vermezler. Ancak Sayın bakanlar dahil yasaya tepkili çok sayıda isim var. Oylama gizli yapılsa bu yasa geçmez'' diye konuştu.

Adalet Komisyonundaki görüşmelerde yasada değişiklik umudunu koruduğunu da vurgulayan Tayyar, ''Sayın Cumhurbaşkanı yeni yasadaki cezaları yetersiz buluyor. Komisyondaki görüşmelerde cezalar, (Şikeciler kurtarılıyor ) imajından çıkaran bir seviyeye çekilerek, orta yol da bulanabilir'' dedi.

''İSTİFAYI REFERANDUM İÇİN SÖYLEDİM''
Şamil Tayyar ''Bu yasa yeniden aynen çıkarsa istifa ederim'' demediğini ve referandum önerdiğini de belirterek '' Bu yasa değişikliği halkoyuna gitse, referandum yapılsa, halkın onay vermeyeceğini belirttim. Eğer halk referandumda yasaya onay verirse, ben milletvekilliğini de bırakırım. İstifa konusunu dile getirmem bu çerçevededir. Yoksa ben yasa aynen geçerse istifa edeceğimi hiçbir zaman söylemedim'' dedi.

'MHP TUZAK KURUYOR''
MHP'nin bu yasayı desteklemesindeki amacın ''AK Partiye tuzak kurmak olduğunu'' da savunan Tayyar, CHP'nin yasayı desteklemesinin de doğal olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

''MHP, bu yasaya destek vererek, türban değişikliğinde olduğu gibi, AK Partiye tuzak kuruyor. Bir taşla da üç kuş vurmak istiyor. Birincisi fanatik taraftarın desteğini almak, ikincisi ise Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında sorun çıkması umudundalar. Üçüncüsü de, AK Parti içinde görüş ayrılıklarını körüklemek istiyor. Silivri'yi sahiplenen CHP ise, zaten böyle bir yasaya karşı çıkmaz. Genel Başkanı (Ergenekon'a üye olmak istiyorum) diyen bir partinin şike cezalarının azaltılmasına onay vermesi şaşırtıcı değildir''

61SAAT.COM’UN ÇAĞRISI 

Şimdi Trabzon Ak Parti milletvekillerine sesleniyoruz.

Sizde Şamil Tayyar gibi olun..

Yani ses verin.

Ve muhalefetin iki milletvekili

Volkan Canalioğlu ile Koray Aydın

Oylamaya katılmayarak ben yasaya destek vermedim deyip işin içinden sıyrılmayın.

Meclis genel kuruluna gidin ve hayır oyu verin.

Görelim..