Dünyada aktif kullanılan ve haberleşme aracı olan internet sistemi herkesin imdadına yetişiyor. İnternet sistemi sayesinde istediğimiz her yerden resmi işlemlerimizi gerçekleştirme imkânına sahibiz.

Her geçen gün birçok kurum resmi WEB sitelerini kurup hizmet vermeye devam ediyor. Bu kurumlardan biride Milli Eğitim Bakanlığı. 

Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli nedenlerden dolayı çocuklarının okuluna gidip notlarıyla ilgilenemeyen veya çocukları uzakta okuyan velilerin işini kolaylaştırmak adına kurmuş olduğu E-Okul uygulamasının ardından E-Devlet ile de anlaşma sağlayarak velilere kolaylık sağlıyor. 

VELİLER ÇOCUKLARIN BÜTÜN BİLGİLERİNİ ÖĞRENEBİLİYOR

E-Devlet uygulamasındaki Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde veliler çocuklarının not bilgisini, devamsızlıklarını, öğretmenlerin isimlerini, haftalık ders programlarını, sınav tarihlerini, davranış notlarını, okuduğu kitapları, diploma notunu, hatta yatılı kalan çocuklar için pansiyon zaman çizergeleri, yemek menüsü, pansiyon izin bilgileri gibi temel bilgileri öğrenebiliyorlar.

Bu işlem içinde her hangi bir kayıt yaptırmaya gerek yok. Sistem otomatik olarak çocuğunuzun bilgilerini sizinle paylaşıyor. 

Bu sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz yoksa eğer PTT’den temin edebilirsiniz. 

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapınız.