Uçağa alınmayınca hemen konsolosluğa gittiğini belirten Aktaş, “Hakkım varken haksızlığa uğradım, vizem varken ‘vizen yok’ denildi ve uçağa alınmadım. Hemen konsolosluğa geldim. Konsolosluk ‘Herhangi bir problemin yoktur, uçabilirsin’ dedi. Eşimin buraya gelip de nikahımızın burada olması daha bir başka oldu. Eşime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Almanya’da nikah için randevu alıp hazırlık yapmıştı”

Eşinin Almanya’da her şeyi hazırladığını ve bir görevli yüzünden nikahını kaçırdığını dile getiren Salih Aktaş, “Eşim de Almanya’da bütün randevuları almıştı, hazırlığı yapmıştı. Ben buradan bütün belgelerim hazırlamıştım. Maddi değil de manevi olarak sıkıntı oldu. Eşimin bir anda buraya gelmesi, bu sıkıntılar stres yaşadı. Hala bunun stresinde ve sıkıntısındayız. O firmaya dava açacağım. Elimde hakkım varken, haksızlığa uğradığım için bunun peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’de evlenmek zorunda kaldık”

Aktaş’ın eşi Hamide Gözgü Aktaş da “Almanya’da hazırlık yapmıştım. Eşim gelemedi o yüzden ben Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Burada nikahımızı kıyıyoruz, mutluyum” dedi.
Schengen vizesi veren Yunanistan Konsolosluğu yetkilileri de Salih Aktaş’ın olay günü daha 21 gün daha vizesi olduğunu ve yurt dışına çıkma hakkının olduğunu söyledi.