Ankara’da Trabzon’un ve yöresel ürünlerin, firmaların tanıtımı amacıyla düzenlenen Trabzon Etkinliklerinin bu yıl 6.’sı düzenlenecek. Bir çok kurum ve kişinin gönüllü olarak katıldığı etkinliklerde Trabzonlu ünlü sanatçılar Volkan Konak ile Sunay Akın’da sahne alacak.
Ancak daha önceleri benzer programlara daha öncede katılan ikilinin bu kez ücret karşılığında etkinliğe katılacak olması Ankara’daki Trabzonluları ve etkinliğe gelen bütün Trabzon sevdalılarını şok etti.

Bu arada ilginçtir Sunay Akın ücret karşılığında söz programı yapacak olan Akın, halka açık etkinlik alanında sadece imza günü düzenleyecek. Bu durum etkinliğe gelecek olan Trabzonluları ikinci kez üzdü.

Etkinliği izleyecek olan Trabzonlular Sunay Akın ile Volkan Konak’ın bu tutumuna eleştirirken “Hemşerileri ile bir araya gelecek olan bu iki ünlü ismin her bir kurumun ve kişinin gönüllü olarak katıldığı bir etkinlikten maddi kazanç sağlamak gibi bir girişimde bulunmalarına anlam veremedik” dediler.

Konak ve Akın ise profesyonel sanatçı olduklarını bu anlamda duygusal davranamayacaklarını belirttiklerini Etkinlik komitesinden ücretlerinin bir bölümünü de peşin aldıkları öğrenildi.

Sunay Akın ile Volkan Konak, Trabzon etkinliklerinin ilk gününde ücretli konserlerini Ankara Ticaret Odası konser salonunda verecekler.

Onların ücreti mukabilinde verecekleri konserlerinin olduğu saatte ise AKM’de Trabzon etkinliklerinde kültürel etkinlikler devam edecek. Bir grup Trabzonlu gurbetçi genç, paralı konsere değil AKM’de halka açık etkinliklere katılın diye kampanya da başlattı…

KAYNAK: