TBMM, "Yasama Bilgi Desteği Sistemi Projesi"ni hayata geçirdi. Projeyle; yasama ve denetim süreçlerine ilişkin güncel bilgiler, SMS ve e-posta ile görülebiliyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, proje ile TBMM'deki bütün gelişmeleri anında duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Daha önce başlatılan "Twitter" hizmeti ile sadece Genel Kurul'daki süreç takipçilere aktarılıyordu. Yeni uygulamayla yasama ve denetim süreçlerine ilişkin bütün güncel bilgiler, isteğe bağlı olarak SMS ve e-posta ile ulaştırılacak" dedi.

Neziroğlu, bu amaçla milletvekillerine ve Parlamento muhabirlerine dağıtılan formlarla, hangi bilgileri, ne yolla almak istediklerinin sorulduğunu, gelen taleplere göre hizmet verildiğini söyledi.

Yasama Bilgi Desteği Projesi kapsamında; TBMM Genel Kurulu ve komisyonların çalışma saati, gündemi, oylama sonuçları, TBMM Başkanlığına sunulan tasarı ve teklifler, kabul edilen tasarı ve teklifler ile alınan kararlar, komisyonlara havale edilen ve sonuçlanan işler, soru, araştırma, soruşturma, gensoru, olağanüstü çağrı önergeleri, Danışma Kurulu ve grup önerileri, Başkanlık, idare amirleri ve Genel Sekreterlik duyuruları, araştırma merkezinin raporları ile basın toplantılarına ilişkin bilgi sunulacak.

Öte yandan, Meclis'te düzenlenen basın toplantıları, komisyon toplantıları ve diğer sosyal etkinliklerden vatandaşlar da haberdar olabiliyor.

"www.meclistv/takvim.htm" adresinden Meclis'teki basın toplantıları ve diğer faaliyetler izlenebiliyor.

Meclis'te, kağıt kullanımını en aza indirmek amacıyla, elektronik duyuru panosu faaliyete geçirildi. Meclis'teki yazışma ve duyurular kağıt yerine, belli noktalara konulan panolarda duyuruluyor.

Panolarda, basın toplantıları ve TBMM'de gerçekleyen diğer faaliyetlerin bilgilerine yer veriliyor.