Arsin’ de kurulması planlanan Yatırım Adası için Trabzon tüm hazırlıklarını tamamladı ama yasal düzenleme ve altyapı için hükümetin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Tersane gibi olması

Trabzon-Rize sınırında İyidere’ den yapılması planlanan Lojistik Merkez ile Arsin Yatırım Adası birbirini tamamlayıcı projeler olduğundan ilgili bakanlıkların yasal düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirmesi gerekiyor. İşsizlikle boğuşan Trabzon, 5 bin kişiye vaatleri yapılan Sürmene Tersanesi gibi bir olay yaşamak istemiyor.

Trabzon hazır kıta

TTSO’ nun hazırladığı Arsin Yatırım Adası Projesi bir yıl önce dönemin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ a sunulmuş, yapım hazırlıkları için ‘onay’ alınmıştı. TTSO’ nun yanı sıra Valilik, DOKA ve Arsin Belediyesi, dolgu planlara ve kıyı dolgu planlarına kadar her şeyi hazırladı ve topu hükümete attı.

5-10 Bin kişiye iş demek

Hayata geçirildikten ilk 10 yıl içinde 5 10 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Arsin Yatırım Adası için altyapı düzenlemesi, Kıyı Kanunu değişikliği ve yasal statü gibi işlerin hükümet tarafından hızlı şekilde ele alınması bekleniyor. Türkiye’ nin birçok ünlü firmasının da oluşturulacak bölgede yatırım için beklemede olduğu öğrenildi.

Kuzey Ekspres Gazetesi