Trabzon'da en şansız vali denilince akla ilk gelen isim 2004 yılında Trabzon'a atanan 2007 yılında ise görevden alınan Hüseyin Yavuzdemir gelir. Dönemin Emniyet Müdürü Reşat Altay ile birlikte görevden alınan Vali Yavuzdemir, görevde bulunduğu 3 yıllık süre içerisinde Trabzon'da meydana gelen 3 olay ili dünyada kötü bir imajla anılmasına neden oldu.
Görev süresi içerisinde ilk olarak TAYAD olayları ile dünya gündemine oturan Trabzon, ardından ise Papaz Cinayeti son olarak da Hrant Dink cinayeti ile anılmaya başlandı.
Bu süre içerisinde olaylara soğuk kanlılıkla yaklaşan Vali Yavuzdemir, İstanbul'da işlenen Dink cinayetinin Trabzon ile bağlantılı çıkmasının ardından dönemin Emniyet Müdürü Reşat Altay ile birlikte görevden alındı.
Merkez Valiliğine çekilen Yavuzdemir, 5 yılın ardından davanın sonuçlanması ile birlikte bugün ilk defa yorum yapmıştı.  Kendisine ait kişisel facebook hesabından takipçilerine davanın sonucunu yorumlayan Yavuzdemir, bugünde takipçisinin konuyla ilgili bir yorumuna cevap verdi.

DAVAYA BAKAN HAKİMLER RAHAT DEĞİL
Mustafa Gökdoğan: "Bu olayin detayını ve gelişmeleri yakından bilen birinin paylaştığı bu haberı cıddoye almak lazım" şeklindeki yorumuna cevap veren Yavuzdemir, "Değerli Mustafa Gökdoğan kardeşim, Ben davaya bakan hakimlerin de rahat olmadıklarını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
sert ifadelere kullandı.

VALİ YAVUZDEMİR'İN DÜNKÜ YORUMU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in dava ile ilgili Yargıtay'a yaptığı itiraz dilekçesinden alıntı yapan Yavuzdemir, tutukluluk süresi dikkate alınarak serbest kalan Erhan Tuncel'in serbest bırakılmasının kamuoyunun dikkatini çektiğini ifade etti.

İŞTE YAVUZDEMİR'İN TAKİPÇİLERİ İLE ALINTI YAPARAK PAYLAŞTIĞI O YAZISI:
'Ayrıca sanık Erhan Tuncel’in yardımcı istihbarat elemanı olarak aldığı görevi suistimal ederek cinayeti gizlediği ve güvenlik birimlerini yanıltarak cinayetin haber alınmasını engellediği, hem örgüt faaliyeti içinde yer aldığı, hem de cinayetin gerçekleşmesine aktif olarak katıldığı ve Yasin Hayal’i bu cinayeti gerçekleştirmesi konusunda siyasi bakımdan yönlendirdiği, maddi ve manevi her türlü desteği vermesine ve azmettirmesine rağmen suçunun sabit olmadığına karar verilmiş ve maalesef tahliyesine karar verilmiştir."

Bu sözler mahkeme kararını temyiz eden Cumhuriyet Sacvısına aittir. Biz de Savcının bu görüşüne katılıyoruz. Erhan Tuncel, Emniyetin kullandığı bir muhbir..Bu davada Yasin Hayal ile birlikte Ogün Samast'ı azmettiren kişi olarak yargılanır iken beraatine karar verilmesi kamu oyunun dikkatini çekmiştir. Bu dava ile ilgili karar kanaatimce Yargıtayca bozulur ve süreç daha bir o kadar sürer gider...