Burdur'da Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eş Fatma Şenel, evlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

112 Acil Servis ekiplerince Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan belediye başkanı ve eşinin, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

2 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, güvenlik güçleri asli failin yakalanması için kapsamlı çalışma başlattı.

SALDIRININ ARKASINDA FUHUŞ ÇETESİ VAR
Saldırı, Salda Gölü'nde yapılan çalışmalarla ilişkilendirildi; ancak olayın perde arkasından başka bir gerçek çıktı.

Geçtiğimiz aylarda ilçede, fuhuş yapıldığı gerekçesiyle bir otel kapatıldı.

Otelin sahipleriyle CHP'li başkan arasında husumet oluştu.

Yeşilova Belediye Başkanı Şenel'e silahlı saldırı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı, evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel 'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaktır." ifadelerine yer verildi.

BURDUR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Burdur Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "04.40 sıralarında Yeşilova ilçe Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, ikametlerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralanmışlardır.

Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam etmekte olup genel sağlık durumları iyidir. Şu an itibarıyla iki kişi gözaltına alınmış olup olayın aydınlatılması ve failin yakalanması ile ilgili çalışmalar bütün imkanlar kullanılarak kapsamlı olarak sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

CHP'Lİ VEKİL: SALDA GÖLÜ'NE BAĞLAMAK YANLIŞ OLUR, HUSUMETİ OLAN OTEL İŞLETMESİ VARDI
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP'li Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşine yapılan silahlı saldırı hakkında Halk TV'de Ezgi Yeşiltepe ile Günaydın Türkiye'ye programında açıklamalarda bulundu.

CHP'li vekil, "Orada direkt olayı Salda Gölü'ne bağlamak da yanlış olur. Orada husumeti devam eden bir otel işletmesi de vardı. Ondan da kaynaklı olabilir. Adli ve polis mercilerinin bu konuda yapacağı soruşturma neticesinde net bir şey söylemek çok daha doğru olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.