Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü'nün Eğitim Bakanları düzeyindeki 1. mütevelli heyeti toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Bakan Dinçer, mesleki eğitimin teşvik edilmesiyle ilgili özel bir uygulamanın teşvik kanununa ekleneceğini hatırlatarak, "Çok gergin geçen sürecin etkisiyle bu kanuna onu ekleme imkanımız olmamıştı. Büyük ihtimalle mesleki eğitimin teşvikini de ekleyip teşvik kanununda bu uygulamalar için bir düzenleme yapılacak" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, eğitim sisteminde başarılı olmanın, eğitimin niteliğinin artırılması için birinci şartının hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin sınıfta eğitim görmeleri olduğunu belirten Dinçer, "Bu sebeple ben öğretmen ve öğrencilerimizin sınıfta olabileceği her türlü tedbiri alacağım" dedi.

Yapılan düzenlemelerin öğretmen ve öğrencilerin sınıfta olmasını içeren düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Dinçer, sadece okul idarecilerine, il yöneticilerine hukuki mevzuatın uygulanması konusunda çağrıda bulundu. Dinçer, YGS'nin ve dershanelerin kaldırılacağı iddialarına ilişkin olarak "Bugünden yarına sınavlarla ilgili temel yaklaşımlarımızı değiştirmek, belki sıkıntı yaratabilir. Öncelikle eğitim sistemimizde sınavlara ihtiyaç duymayacağımız bir altyapıyı kurmak zorundayız. Aslında belki 'sınavlar kaldırılacak' demek ifade olarak yanlış sonuç doğurabilir" şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer, YGS yerine yılda birkaç kez sınav yapılmasını planladıklarını bildirdi.