İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “başkanı olduğu dernek üzerinden El Kaide’ye para aktardığı” iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı iddialarını yalanladı. Haberin savcılık ve emniyet tarafından teyit edilmediğini belirten Yıldırım, “Doğrusu biz her şeyi bekliyoruz. Sadece böyle bir iftirayı değil, başka iftiraları da bekliyoruz” dedi.

Bülent Yıldırım, hakkındaki iddialarla ilgili olarak İHA muhabirine değerlendirmede bulundu. “Mavi Marmara’dan sonra birçok şekilde üzerimize gelineceğini biliyorduk” diyen Yıldırım, “Bizi hem bu ülkede, hem de uluslar arası alanda zor duruma düşerek birçok şey söylenecekti. Haberin de bunlardan bir parça olduğunu düşünüyoruz. Haber savcılıkça ve emniyete teyit edilmedi. Doğrusu biz her şeyi bekliyoruz. Sadece böyle bir iftirayı değil, başka iftiraları da bekliyoruz. Çünkü İsrail bizi yalnızlaştırmak, her yerde zor duruma düşürmek istiyor” dedi

İsrail’de açıklanan Mavi Marmara raporuna da değinen Yıldırım, “Bu rapor sonucunda İsrail siyasetçileri ciddi manada yara aldılar. Mavi Marmara’da haksız olduklarını kendileri de teyit ettiler. Bugünkü haber İsrail gazetelerinde çıktı ve kendilerini kurtarmak için kendi siyasetçilerini kurtarmak için bu haberi kullanmak istiyorlar. Ama herkes rahat olsun. Bize bazen El Kaideci, bazen İrancı, bazen başka ülkenin adamı diyorlar, bazen b ülkenin adamı diyorlar. Ne derlerse desinler biz halkın yanındayız, doğrunun yanındayız. Hiçbir iftira bizim üzerimizde tutmaz, nitekim herkes bizim yanımızda yer aldı. Onun için bu konuda da çok önemsenecek bir şey olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.