Sanatçı Yıldız Tilbe, hakkında dün akşam saatlerinde evinde hap içmek suretiyle yaşamına son vermek istediği yönündeki haberleri yalanladı. Yıldız Tilbe, hakkında çıkan intihar etti yönündeki haberlerini kişisel Twitter hesabından yalanladı.

Tilbe, yaptığı açıklamada "Hakkımda yanlış haber yapan gazete ve gazetecileri kınıyorum ve mesleklerini şerefleriyle yapmalarını öneriyorum" dedi.

YILDIZ TİLBE KİMDİR?

Yıldız Tilbe (16 Temmuz 1966, İzmir), Zaza ve Kürt asıllı Türk şarkıcı, besteci ve şarkı sözü yazarı.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde gecekondu mahallesinde doğmuş olan Yıldız Tilbe ailesinin altı çocuğundan en küçüğüdür. Ailesi içinde "Yadigar" takma adıyla hitap edilmiştir. Annesinin adı Altun, babasının adı Ali'dir. Orta ikinci sınıfta okuduğu Mustafa Rahmi Balaban Okulu'nda eğitimini bırakmak zorunda kalmıştır.Çok küçük yaşlardan beri şarkı söylemeye başlamıştır. 18 yaşından önce evlenmiştir. Sezen Burçin (d.1985) adında bir kız çocuğu oldu.1989 yılında boşandı.. Daha sonra 5 yıl evli kaldığı Güngör Karahan'dan ayrılmıştır. Sonraları İzmir'de çeşitli gece kulüplerinde şarkıcılık yapmaya başlamıştır.Sahneye ilk olarak 1990 yılında Cengiz Özşeker'in patronu olduğu bir klüpte başlamıştır.

1991 yılının sonlarında Sezen Aksu, Tilbe'nin ismini duyup kendisini dinlemeye gelmiş ve vokalistlik teklif etmiştir. İki sanatçı tanışmış, Tilbe vokalistlik teklifini kabul ederek İstanbul'a gelmiş, Sezen Aksu'nun evine taşınmıştır. Sezen Aksu'ya konserlerinde ve albümlerinde vokallik yapmıştır. Sezen Aksu ile yolları ayrıldıktan sonra İstanbul'un gece kulüplerinde şarkı söylemeye başlamıştır. Bu sırada Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" isimli programında solistlik teklifi almış ve bir süre programın solisti olarak şarkı söylemiştir. Bu programda kazandığı ün ile albüm teklifleri alarak 1994 yılının yazında ilk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı "Delikanlım" adlı parçaya çekti.

Bu yıllarda birçok sanatçıya hit olan şarkılar vermiş, vokaller yapmıştır.1996 yılında narkotik şube tarafından sanatçının evine yapılan baskında bir miktar esrar bulunmuş ve Tilbe üç gün gözaltında tutulmuş ardından serbest bırakılmıştır. Esrardan kurtulmak için Balıklı Rum Hastanesinde bir süre tedavi görmüştür.Yazdığı şarkılarda hüzün, aşk ve ayrılık konularını edinmiş olan Yıldız Tilbe şarkıları ve bestelerinde romantik konuları işlemiştir Tarz olarak pop ile başlamış ve repertuvarını genişleterek arabesk, halk müziği ve sanat müziği formlarını da kullanmıştır.2006 yılında yayınlanan ve sanatçının maxi-single çalışması olan Tanıdım Seni, 6 şarkı ve 2 versiyonla toplamda 8 şarkı barındırıp, sanatçının 11. albümüdür. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Yıldız Tilbe'ye aittir.2012 yılının başlarında TRT Müzik kanalında 5 hafta süren "Şarkıların Yıldızı" adlı müzik programı yapmıştır. Program daha sonra TRT'nin maddi imkanlarının yetersizliği gerekçesi ile yayından kaldırılmıştır. 28 Ekim 2012 tarihi itibariyle her pazar akşamı Flash TV'de yayınlanan "Yıldız Tilbe ile" isimli televizyon programıyla ekranlara geri dönmüştür.

 Albümleri
*1994: Delikanlım
*1995: Dillere Destan
*1996: Aşkperest
*1998: Salla Gitsin Dertlerini
*2001: Gülüm
*2002: Haberi Olsun
*2003: Yürü Anca Gidersin
*2004: Yıldız'dan Türküler
*2004: Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım
*2005: Papatya Baharı
*2006: Tanıdım Seni
*2008: Güzel
*2009: Aşk İnsanı Değiştirir
*2010: Hastayım Sana
*2011: Oynama
*2013: Yeniden Eskiler Arabesk
2014: Şivesi Sensin Aşkın