Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada YKS'nin 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Buna göre Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi günü, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar günü, Yabancı Dil Testi (YDT) ise 28 Haziran Pazar günü  yapılacak.

SINAV YERLERİ TELAŞI BAŞLADI

Koronavirüs nedeniyle ertelenen sınav tarihlerinin açıklanması ardından milyonlarca öğrenci ve ailenin 'sınav yerleri' telaşı başladı.

En son 20 Mart'a kadar yapılan başvurularda bulundukları şehirlerdeki sınav merkezlerini seçen öğrenciler koronavirüs nedeniyle şimdi zor durumda kaldı.

YA ŞEHİR DEĞİŞTİRECEKLER YA DA SINAVI KAÇIRACAKLAR

Okulların tatil edilmesiyle beraber hem yurtlarda bulunan öğrenciler hem de büyük şehirlerde yaşayan ailelerin memleketlerine gönderdiği öğrenciler tekrar şehir değişikliği yapmamak için sınav yerlerini değiştirmek istiyor. Sınav yerlerinde değişiklik olmaması durumunda, ya on binlerce öğrenci salgın riskini altında tekrardan şehir değiştirecek ya da sınava giremeyecek.

ON BİNLERCE ÖĞRENCİ VE VELİDEN ÖSYM'YE ÇAĞRI

Online platformlardan ÖSYM'ye seslenen on binlerce öğrenci ve veli; 'Böyle bir salgın dönemde tekrardan şehir değiştirmek istemiyoruz. Şuanda bulunduğumuz şehirde sınava girmek için yer değişikliğine izin verilmesini istiyoruz. ÖSYM tarafından sınav merkezi değişikliği izni verilmezse ya on binlerce öğrenci koronavirüs korkusuyla başvuru yaptıkları şehre gitmek zorunda kalacak ya da  binlerce öğrenci sınava kaçıracak. Hem salgın stresi hemde sınav stresi yaşadığımız bu dönemde ÖSYM'den bir an önce bir olumlu bir karar bekliyoruz." diyerek ÖSYM'ye çağrı yaptılar.