2018 YKS konuları büyük bir merakla bekleniyordu. Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde Türkçe Matematik, Tarih, Coğrafya,Felsefe, Din Kültürü, Fizik Kimya ve Biyoloji derslerine yer verilecek. Birinci oturum sınavı olan TYT ye Fen ve Sosyal derslerinin gelmesiyle beraber konu dağılımı şekillendi. TYT 9 ve 10. Sınıf konularından oluşacak Öte yandan YKS de ise LYS konuları yer alacak

TYT Konuları için TIKLAYINIZ

YKS Konuları için TIKLAYINIZ

Sınav süresi ise 135 dakika olarak belirlendi. YÖK, yaptığı yazılı açıklamada “Yükseköğretim Kurulu’nun topluma hizmet temel fonksiyonu göz önünde tutulduğunda paydaşların görüşlerine ve eleştirilerine dikkate alması tabiidir. Bu çerçevede yapılan müzakere ve analizler neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak yeni ölçme ve değerlendirme sistemine “tedrici geçişi” de dikkate alarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, TYT’de kısmi değişiklikler yapılmıştır” dendi. 

ÖRNEK SORULARI ÖSYM AÇIKLAYACAK YÖK ayrıca adayların en çok merak ettiği örnek soruların yayınlanıp yayınlanmayacağıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “ÖSYM tarafından en yakın zamanda TYT örnek soru ve cevapları yayınlanacak.

” HANGİ TESTTE NE KADAR SORU VAR? Türkçe: 40 Sosyal Bilimler : Coğrafya (5), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (5), Felsefe (5), Tarih (5) Temel Matematik: 40 Fen Bilimleri: Biyoloji (6), Fizik (7), Kimya (7) 

SÜRE 135 DAKİKAYA ÇIKTI Daha önce açıklanan soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe gidilmedi. 120 soru için sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi. 

YKS NE ZAMAN? Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturum ile Dil Sınavı'nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılması kararlaştırıldı Bütün bu haberleri anında alabileceğimiz ÜniversiteGO aynı zamanda öğrencilerin motivasyonu için de çalışmalar yapmaktadır. Üniversitelerin taban puanları ve başarı sıraları, üniversite tanıtımları, tercih ve üniversite kayıtları, sınav konuları sitedeki temel bilgilendirmelerdir. Bunun yanı sıra eğitim haberleri, meslek tanıtımları, özel üniversiteler, verimli çalışma ve ezber taktikleri de sitede yer almaktadır.