Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP YSK temsilcisi avukat Kürşat Ergün'ün başvurusu üzerine, Türk bayrağı, ezan sesi ve cami içinden görüntülerin yer aldığı AK Parti'nin reklam filminin yayınlanmasını durdurdu. YSK, kararı uygulanması için yarın  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gönderecek.

YSK, televizyonlarda da yayınlanan Ak Parti'nin reklam filminin durdurulmasıyla ilgili yapılan başvuruyu bugün karara bağladı. YSK, 298 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ve siyasi parti reklamlarıyla ilgili genelge uyarınca Ak Parti'nin reklam filminin yayınlanmasını durdurdu. YSK, oybirliğiyle verdiği bu kararı uygulaması için de yarın RTÜK'e gönderecek.

Başvuruyu yapan MHP YSK temsilcili avukat Kürşat Ergün, şunları söyledi:

"Siyasi parti reklamlarında halkı rencide edici şekilde dini ibareler hiçbir şekilde kullanamazlar. Bilboardlarda, afişlerde olduğu gibi televizyonlara verilen parti reklamlarında da aynı şey geçerlidir. Reklam içeriğinde ezan sesinin yer alıyor olması, cami içinden bir takım görüntülere yer verilmesi, reklam filminde Türk bayrağının düşmesinin AKP'nin düşmesi, dolayısıyla AKP'ye verilecek desteğin Türk bayrağını yücelteceği, diğer siyasi partilerin ise aynı değildir imajının verilmesi ve Türk bayrağının görsel olarak kullanılıyor olması konusunda başvurumuzu yaptık. Yüksek Seçim Kurulu'da talebimizi uygun buldu ve oybirliğiyle kararını verdi. Yarın talimatı RTÜK'e geçecekler. RTÜK tarafından da derhal uygulanacak. Artık bu reklam yayınlanamayacak. YSK, kararını, 298 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'ndaki propagandayı düzenleyen hükümler ile siyasi parti reklamlarıyla ilgili genelge uyarınca verdi. Bu hükümlerde, siyasi partilerin reklamlarında dini ibarelerin ve Türk bayrağının bulunamayacağı açıkça hüküm altına alınıyor."