Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava Konya'da kendini kar yağışı olarak gösterdi. Konya’da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırdı. Vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirterek yağışın meyveleri kötü etkileyebileceğini söyledi. Kar yağışı gecenin geç saatlerine kadar aralıklarla devam etti.  

TATVAN'DA KAR YAĞIŞI
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı etkisini göstermeye başladı.
Özellikle dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Güne kar yağışıyla başlayan Tatvanlılar, yazı beklerken yeniden kışı yaşadı. Sabah erken saatlerde uyanan vatandaşlar, kar altındaki araçlarını ve iş yerlerinin önünü kardan temizlemeye çalıştı. Beyaz örtüyle kaplanan kentte, kartpostallık görüntüler de oluştu.
Ayrıca kapanan köy yollarının açılması için de çalışma başlatıldı.  Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan Cemil Arkan, yazı beklerken kışı yeniden yaşadıklarını söyledi.
Vatandaşlardan Salim Duman ise, kar yağışıyla havaların yeniden soğuduğunu, bu nedenle yeniden kışlıkları çıkardıklarını ifade etti.

KAPADOKYA’DA MART AYINDA KAR YAĞDI
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, haftaya kar yağışı ile başladı.
Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi güne kar yağışı ile uyanırken vatandaşlar Mart ayının son günlerinde kar yağmasının sürprizini yaşadı. Uçhisar ve Göreme beldesinde karla kaplanan peribacaları eşsiz bir güzelliğe büründü. Mart ayında kar yağışını beklemediklerini söyleyen Göremeliler, güne kar manzarası ile başlamanın kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu ifade etti.
Nevşehir’de kar yağışının gün boyu devam edeceği öğrenildi.  

 BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI
Bitlis’te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. İki gün daha aralıklarla devam edecek olan kar yağışı kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı kent merkezinde ve Bitlis-Tatvan karayolunda ulaşımı olumsuz etkilerken, küçük çaplı trafik kazaları da meydana geldi.
İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının henüz köy yolu kapatmadığını, ancak yağışın devam etmesi durumuna göre ekipleri hazır beklettikleri bildirildi.

AHLAT'TA KAR YAĞIŞI  
Bitlis'in Ahlat ilçesinde etkili olan kar yağışı kısa sürede etkisini gösterirken, hazırlıksız yakalanan öğrenciler ise zor anlar yaşadı.
Bir kaç gündür bahardan kalma günlerin yaşandığı ilçede, kar yağışıyla birlikte soğuk havalarda etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan yağmur yağışı yerini kar yağışına bırakırken, okul çıkışı hazırlıksız yakalanan öğrenciler ise zaman zaman zor anlar yaşadı.

10 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI 
Muş’ta etkili olan kar yağışı 10 köy yolunu ulaşıma kapattı.
Sabah erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Mart ayının son günlerinde kar yağışının olması vatandaşları şaşırttı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yüksek kesimlerde kar yağışıyla birlikte fırtınanın da hakim olduğunu söyledi. 8 ekibin karla mücadele çalışmasına devam ettiğini ve kar yağışının durmasıyla ekip sayısını arttıracaklarını ifade eden Yentür, “Bugün 28 Mart, ilimizde etkili olan kar yağışı 10 köyümüzün yolunu kapattı. Karla mücadelemiz devam ediyor. Yüksek kesimlerde karla beraber fırtına var. Muhtemelen bu şekilde devam ederse akşama kadar dağlık bölgelerde yaklaşık 50 ile 60 köy yolumuz kapanacaktır. Şu anda 8 ekibimizle karla mücadele çalışmamız devam etmektedir. Yağış durduğunda ekip ve araç sayımızı arttıracağız” dedi.
Yazı beklerken tekrar kışın geldiğini kaydeden İsmail Gürtürk, “Yazı beklerken tekrar kar yağıyor. Bu da normaldir. Normal bir şekilde işlerimiz devam etmektedir. Kışımız tekrar geri geldi” dedi.
Yazlık tişörtlerini hazırladıklarını vurgulayan Mehmet Yasul ise, “Yazı beklerken kış geldi. Biz de ne yapacağımıza şaşırdık. Sözde tişörtlerimizi hazırladık, ama yine kış geldi” şeklinde konuştu. 

BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI VE SİS ETKİLİ OLDU
Bolu Dağı’nda kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkilerken, sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.
İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde yerini yoğun sise bıraktı. Sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 20 metreye kadar düşerken, aralıklarla yağan kar yağışı sonrasında karayolları ekipleri güzergahta tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bolu-Düzce il sınırında bulunan Karalıkdere, Seymenler ve Bakacak bölgelerinde yoğun sis sürücülere zor anlar yaşattı. Polis ekipleri sürücüleri sis lambalarını yakmaları konusunda uyardı.