Siirt, Pervari'de bir askeri helikopter düştü. Köprüçay köyünün güneyinde güvenlik güçlerini taşıyan helikopter düşmesi sonucu 17 askerin şehit olduğunu açıklayan Siirt Valisi Ahmet Aydın, ayrıntılı bilginin önümüzdeki saatlerde belli olacağını söyledi.

MUHTAR: KAZA PKK SALDIRISI GİBİ GÖRÜNMÜYOR

Helikopter Köprüçay Köyü kırsalında düşerken olay yerinden ilk bilgilier köy muhtarı ve korucular aktardı. Olayın bir terör saldırı olmadığını tahmin ettiklerini kaydeden köy muhtarı Ferset Çiftçi köy korucularının kaza alanına ilk ulaşan kişiler olduğunu kaydetti.


Helikopter kazasının gerçekleştiği noktada bulunan bir korucu olay yerini anlattı:

KORUCU: HELİKOPTER İKİYE BÖLÜNMÜŞ

'Sabah saatlerinde helikopterler operasyon bölgesine asker indirip dönüyordu. Bir helikopterin üs noktasında vardığı sırada bir ses geldi. Ben düştüğünü tahmin ettim. Daha sonra bir Üsteğmen geldi ve sesin nereden geldiğini bana sordu. Olay yerine gittiğimizde 150 metre büyüklüğünde bir kayaya çarpmış bir helikopter gördük. Helikopter ikiye ayrılmıştı. Kuyruk kısmı bir yere düşmüş ana gövde ise incir gibi ezilmişti. Helikopterler gelip askerlerin cenazelerini alıyor. Bölgeye sürekli helikopterler inip kalkıyor. Feci bir görüntü var burada.  '