Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalacak 525 bin üniversite öğrencisine bu yıl vereceği dersler arasında adab-ı muaşeret de olacak. Derste öğrencilere görgü kuralları anlatılacak; giyim-kuşamda estetik, Türkçe’yi güzel kullanma, iletişim teknikleri, kriz yönetimi ve insan ilişkileri gibi konulara yer verilecek. Üniversite öğrencileri, hayata hazırlanacak.
Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin anlatılacağı “Bil Evlat” projesi de hayata geçirilecek. Bu yıl ilk kez önemli gün ve haftalar çerçevesinde yurtlarda 15 Temmuz Şehitler Günü etkinliği yapılacak, Kut-ul Amare Zaferi de kutlanacak. Darbe girişiminde yaralananlar ziyaret edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ile KYK arasında yapılan protokol çerçevesinde yurtlarda din ve değerler eğitimi de veriliyor.
Geçen yıl 58 bin 643’ten fazla öğrenci bu eğitimlere katıldı. 42 ilde 83 yurtta 209 imam, haftanın 6 günü üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor ve dini soruları cevaplandırıyor. Yurtlarda geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen aktiviteler ise rakamlara şu şekilde yansıdı:
- Geçen yıl 431 bin 263 öğrenci eğitimlere katıldı.
- Osmanlıca Türkçe’si derslerine 9 bin 430 öğrenci katıldı.
- 96 bin 740 öğrencinin katıldığı Çınaraltı Söyleşileri’yle milli, manevi ve kültürel değerler aktarıldı.
- 568 bin 654 öğrenci sosyal kültürel faaliyetlere katıldı.
-69 bin 740 öğrenci; futbol, basketbol ve satranç gibi sportif faaliyetlerde yer aldı.