Türkiye’nin tanınmış iş adamlarından ve Trabzon’a milyonlarca dolarlık Cevahir markasıyla Alışveriş Merkezi yatırımını yaparak takdir toplayan hemşerimiz Yusuf Cevahir twitter sayfasından yaptığı paylaşımla Doğan Medya Holding’in sahibi Aydın Doğan’a öfkesini dile getirdi. Hacca gideceğini açıklayan Aydın Doğan’a hakkını helal etmediğini belirten Cevahir, şu mesajları paylaştı:


* Aydın Doğan hacca gidiyormuş. Binlerce başörtüsü ve subay in mağduriyetini, boşalttığı bankalar ve haksız kazancı düşünmeden …

* Aydın Doğan hacca gitmeden önce gazetelerinde 28 Şubat için tam boy helallik isterse daha akıllıca olur. Ama ben hakkımı helal etmiyorum.

* Aydın Doğan, gazetelerinde 28 Şubat sebebiyle helallik istese bile gözyaşları hala kurumayan talebelerin ahı ne olacak?

* Aydin Doğan, ‘alma mazlumun ahını çıkar ahesde ahesde…’ Bunlar senin en güzel günlerin. Hep beraber göreceğiz İnşaallah. Allah var,  keder yok…

ÖZEL JETLE GİDECEK

Aydın Doğan, eşi Sema Hanım, kızı Hanzade ve damadı Osman Boyner ile Pazartesi günü Hac'ca gideceği öğrenilirken yolculuk ise özel jetle gerçekleştirilecek.

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Hanım, kızı Hanzade Doğan Boyner ve damadı Osman Boyner ile birlikte Hac vazifesini yerine getirmek için Pazartesi günü kutsal topraklara gidecek. Doğan Ailesi'ne Boyner'ler ve eski siyasetçi Hüsamettin Özkan da eşlik edecek.


UMRE'YE DE BİRLİKTE GİTMİŞLERDİ


Osman Boyner'in kuzeni işadamı Cem Boyner, eşi TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de Doğan'la birlikte Hac'ca uçacak. Seyahate her iki aileye yakınlığıyla bilinen Taylan Bilgel de katılacak. Ekip, kutsal topraklara işadamı Aydın Doğan'ın 25 milyon dolarlık Gulfstream tipi özel jetiyle gidecek. Öte yandan 76 yaşındaki Aydın Doğan, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda Hac'ca gidebileceğini söylemişti. Şubat 2010'da Cem Boyner'le Mekke'ye giderek umre yapmıştı. Umre ziyaretinde Medine'de bir gece kalan Doğan Ailesi'ne Nüans Turizm rehberlik etmişti.





TARİHİ YERLERE ZİYARET


Doğan'lar Medine'de Uhud Dağı, şehitlik, Kıbleteyn Mescidi, Kuba ve Cuma Mescidi'ni ziyaret etmişlerdi. Ziyaret sırasında Doğan Ailesi, Medine'de Türk yatırımcısı Zeki Yetim'in 'Vadi Buthan' adlı hurma bahçesini de gezmişti. Cuma namazını Mescid-i Nebevi'de kılan Doğan'lar, ihrama girip Mekke'ye geçerek, beraberindekiler ile birlikte Sevr Dağı, Arafat, Mina, Müzdelife ve Nur Dağı'na çıkmışlardı.


22 BİN DOLARLIK SUİTLER KAPATILDI


Aydın Doğan ve beraberindekilerin İslam Konferansı Örgütü Genel Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından karşılanacağı belirtildi. Bu arada ünlü aileler, Mekke'de Kabe manzaralı Zemzem Tower'da kalacak. Bunun için geceliği 22 bin dolar (yaklaşık 44 bin TL) olan tüm süitler kapatıldı. Ayrıca yoğun güvenlik önlemleri alındı.