Kurban Bayramı'nın değişmeyen görüntüleri gelmeye başladı. Türkiye genelinde yüzlerce acemi kasap kurban yerine kendilerini kestiler. Erzurum'dan ise acı haber geldi. Bir vatandaş kurban keserken kalp krizi geçirerek öldü.

KURBAN KESERKEN HAYATINI KAYBETTİ

Merkez Yakutiye ilçesi Yoncalık Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Suvarıcı (40), Kurban Bayramı dolayısıyla evinin bahçesinde kurban kesimi sırasında kalp krizi geçirdi. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Suvarıcı'nın geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini belirledi.

Suvarıcı'nın cesedi otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden Suvarıcı'nın 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

ACEMİ KASAPLAR İSTANBUL'DA OKMEYDANI'NA AKIN ETTİ

Kurban bayramının ilk günü hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Kurban ile birlikte kendilerini de kesen acemi kasaplar, hastanenin acil servisine koştular. Kendilerini yaralayan acemi kasaplar, yakınları tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine getirildiler. Yaralılardan bazıları, ayakta yapılan müdahaleden sonra hastaneden ayrıldılar.

SAMSUN'DA DA AYNI MANZARA

Samsun'da da bayram namazının ardından belediyelerin gösterdiği kesim yerlerine akın eden vatandaşlar, kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Fakat bazı vatandaşlar, kurban kesilirken ve hayvanın derisini yüzerken kazayla kendilerini ellerinin ve bacaklarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

KONYA'DA 70, AKSARAY'DA 40, KARAMAN'DA 30...

Diğer illerde de durum farklı değildi. Konya'da 70, Aksaray'da 40, Karaman 30 acemi kasap hastanelerin acil servisine başvurdu.

ŞANLIURFA'DA YARALANAN ACEMİ KASAPLAR KENDİLERİYLE DALGA GEÇTİLER

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Şanlıurfa'da da yaklaşık 100 acemi kasap hastanelik oldu. Hastanelerin acil servisleri ile ortopedi servisleri, acemi kasaplara hizmet verdi. Yaralanan kasapların geneli bıçak ya da satırla kendisini keserken, bazıları da kurbanlığın hışmına uğradı. Hastanelik olan acemi kasaplardan büyük bölümü ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, durumları ciddi olanların ise hastanede tedavileri devam ediyor.

Hastane çıkışında ise acemi kasaplar kendi haline güldü. Bazı kasaplar ise kendileriyle dalga geçti.

"ARKADAŞIM KURBANDA KAN AKITALIM DEYİP BANA KESİK ATTI"

Kocaeli ve ilçelerinde de kurban kesen vatandaşlardan kimileri bıçakla yaralanırken, bazıları hayvanın tekmesine ve boynuzuna maruz kalarak yaralandı. Hayvan kesimi sırasında yanlışlıkla elini, kolunu ve bacağını kesenler kendi imkanları ile hastanelere gelirken, ağır kesik alanlar sağlık ekiplerince hastanelere taşındı. İzmit'te kurban keserken arkadaşının bıçak darbesiyle yaralanan Fatih Aydın ise, basın mensuplarının kendisini çektiğini görünce gülerek, "Misafir olarak arkadaşıma yardım etmek istedim. İçeride polisler sordu ama diyemedim. Arkadaşım kurbanda kan akıtalım deyip bana bir kesik attı. Durumumuz bu" diyerek acemiliğini esprili bir şekilde anlattı.