İstanbul Zeytinburnu'nda öğle saatlerinde meydana gelen patlamanın enkazından bir ceset daha çıkarıldı. Ölü sayısı böylece 3'e yükseldi.

Zeytinburnu'nda saat 12.00 sıralarında bir ambalaj atölyesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayda 8 kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri binada çıkan yangını söndürürken, sağlık ekipleri de ilk müdahalelerini yaptıkları yaralıları hastanelere kaldırdı.

Enkazda yapılan araştırmada ise 3 ceset bulundu. Cenazeler morga kaldırılırken, olayın bilançosu da 3 ölü, 8 yaralıya yükseldi.


Fotogaleri: Zeytinburnu'da Ambalaj Atölyesi Patladı


Zeytinburnu'da Hamile Kadının Binadan Atlama Anı Görüntülendi

NELER YAŞANDI
İstanbul Zeytinburnu'da Mithatpaşa tramvay durağı yakınlarında Beştelsiz Mahallesi'nde saat 11.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana geldi. Patlama 4 katlı bir binanın bodrum katında ambalaj imalathanesinde yaşandı. Şiddetli patlama nedeniyle bina harabeye döndü. Patlamanın etkisiyle bazı araçlar savruldu. Yapılan açıklamaya göre, ilk belirlemelere göre 1'i ağır, 8 kişi yaralanmıştı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri, yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Akşam saatlerinde gelen bilgilere göre 3 genç hayatını kaybetti.

Patlamanın olduğu an, Ayşe Akıllı isimli 8 aylık hamile bir kadın, binadan aşağı atlayarak yaralandı. Akıllı'nın sağlık durumunun iyi olduğu, düşük yapmadığı, fakat erken doğum ihtimali olduğu öğrenildi. Patlama yaşandığı binada mahsur kalan diğer kişileri ise itfaiye ekipleri kurtardı. Kurtarılanların yakınları sevinç gözyaşları döktü.


İstanbul Zeytinburnu'da Ambalaj Atölyesi Patladı: 1'i Ağır 4 Yaralı
İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, Zeytinburnu'daki patlamanın meydana geldiği atölyede doğalgaz tesisatı bulunmadığı belirtildi.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.30 sıralarındaZeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak No: 3 adresinde bulunan binanın bodrum katında bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın meydana geldiği bodrum katında bulunan ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir" denildi.

GÖRGÜ TANIĞI: "BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ"

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, "Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Biranda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik." ifadelerini kullandı.


Zeytinburnu'da Hamile Kadının Binadan Atlama Anı Görüntülendi


İSTANBUL VALİSİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'da meydana gelen patlamanın gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandığını belirterek, olayda biri ağır 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki plastik ambalaj konusunda çalışan bir iş yerinde patlama meydana geldiğini belirtti.

Olay yerine itfaiye ve ambulansların sevk edildiğini ifade eden Mutlu, patlamada yaralanan 3 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Mutlu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı.

Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gaz sıkışması olduğunu tahmin ediyor arkadaşlar. Böyle patlamalar zaman zaman oluyor. Gaz sıkışması güçlü bir patlama. Hızlı bir şekilde itfaiye ekipleri çalışıyor" dedi. Enkaz altında kalan olup olmadığını bilmediklerini belirten Altınok, "Umarım enkaz altında şahıs olma durumu yoktur. İlk aşamada baktığımızda böyle bir iddia yok, yalnız çalışmalar dikkatli bir şekilde devam ediyor. Burada pastahane var, poşet imalathanesi var. Bunun için o anda içeriye giriş çıkışlarda net bir sayı alamıyoruz" şeklinde konuştu.