Van Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızı ile yasak ilişki yaşadığı ortaya çıkan BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bütün itirazlarına rağmen görevinden alındı. İl Başkanının görevini sürdürmesini isteyen Demirtaş'ın tepkileri engelleyemediği için geri adım attığı belirtiliyor.

Yeni Akit'in haberine göre, Van Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızı ile yasak ilişki yaşadığı ortaya çıkan BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş, partili kadınların tepkisi üzerine BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bütün itirazlarına rağmen görevinden alındı.

İslam'a ve değerlerine karşı duruşu ile bilinen BDP'de, evli ve 2 çocuk babası Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın sevgilisiyle Bodrum'da tatil yaparken görüntülenmesi ve BDP'nin alternatif cuma namazlarının imamı Übeydullah Özmen'in Bodrum'da sevgilisiyle tatil yaparken yakalanmasının ardından "zina skandalı" patlak vermiş, BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş'ın BDP'li Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızıyla ilişki yaşadığı ve parti genel merkezinin tabanın tepkisine rağmen "zina"yı "olağan" gördüğü ortaya çıkmıştı.

DEMİRTAŞ SAHİP ÇIKMIŞTI

BDP'li Ataş'ın evli Ergüneş'le yasak ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından partinin kadın meclis üyeleri büyük tepki göstermişti. Tepkilerin ardından istifasını istemek zorunda kalan Yakup Ataş'ın bu talebi Selahattin Demirtaş tarafından tepkiyle karşılananınca, Genel Merkez de istifa talebini reddetmişti.

Ortaya çıkan olayın ardından Ataş'ın görevine devam etmesi de parti içerisinde tepkilerin artmasına sebep oldu. Özellikle kadın kolları bu olayın ardından Genel Merkeze karşı hummalı bir çalışma başlattı.

DEMİRTAŞ AÇIKLADI

Edinilen bilgilere göre, tepkilerin daha da büyümesinden endişe eden Demirtaş, daha önce istifasını kabul etmediği Ataş'ın görevine son verildiğini açıkladı. Açlık grevlerine destek amacıyla 17 Kasım'da Van'da düzenlenen miting sonrasında BDP İl ve İlçe yönetimi yetkililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Demirtaş, BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş'ın BDP'li Bostaniçi Belde Belediyesi Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızı ile yaşadığı gönül ilişkisinin ulusal medyada yer almasından dolayı BDP yönetiminin ve halk tabanının rahatsız olduğunu ve bu nedenle Yakup Ataş'ın Van İl Başkanlığı görevinden alındığını açıkladı. İl Başkanının görevini sürdürmesini isteyen Demirtaş'ın tepkileri engelleyemediği için geri adım attığı belirtiliyor.