Kurgu içerikler, kavgalar, şiddet söylemleri, kadın kimliğinin aşağılanması gibi nedenlerle gündemden düşmek bilmeyen, toplumun yozlaşmasında önemli bir etken olarak gösterilen evlilik programları bir süredir RTÜK'ün hedefinde. Kanal yöneticileri eleştirileri ve tepkileri de değerlendirmeye alarak bu tip programları sonlandırmaya hazırlanıyor. Ekrana ilk veda eden Zuhal Topal'ın programı 'Zuhal Topal'la' adlı program oldu. Sunucunun işine de son verildi.

Sözcü Şık Hayat, geçtiğimiz günlerde izdivaç programlarının kaldırılacağını, RTÜK’ün kanal yetkililerini çağırarak programlardan rahatsız olduğunu ifade ettiğini duyurmuştu.  Kulislerde konuşulanlar ise yapımcıların ve kanal yöneticilerinin RTÜK’ün tutumundan dolayı çok rahatsız olduğu ancak ceza korkusuyla susmayı tercih ettiği yönündeydi.

Gerilimli sürecin ardından evlilik programlarının kaldırılması kararına dair gelişmeler yaşanmaya başladı. Star TV’de ekrana gelen ‘Zuhal Topal’la’ programı yayından kaldırıldı ve ünlü sunucunun işine son verildi. Star TV’nin izdivaç programı yerine hafta içi her gün ekrana gelecek bir kriminal program yayınlayacağı, eylül ayında seyirciyle buluşacak yeni programın sunuculuğunu daBalçiçek İlter’in üstleneceği öğrenildi.Şimdi gözler tekrar bu tip yayınlarla halkın önemli bir kısmının tepkisini çeken atv ve SHOW TV üzerine çevrildi.