İnşaatın ilk başında kullanılmıyor olsa da yapının yükselmesi için iskeleye ihtiyaç duyulacaktır. İnşaatlarda kullanılan iskele sistemi iki tipte olabilir. Bunlardan birincisi ahşap keresteden olan iskeleler, ikincisi ise metal olan iskeleler. Ancak her ikisinin kullanımında da güvenliğin mutlaka ön planda tutulması gerekir. Bunun için inşaat iskelesi temin edilmek istendiğinde öncelikli olarak kullanılan malzemenin ve güvenlik sisteminin ne şekilde olduğuna bakmak gerekir.

İskele kurulurken proje doğrultusunda kurulması gerekir. Bunun içinde denetim inşaat mühendisi, inşaat teknikeri tarafından yapılması şarttır. Seçilen iskele mutlaka inşaatın projesine uygun ölçüde olmalıdır. Bunun için tedarikçi firmadan gerekli olan bilgilerin alınması önemlidir.

Firmamız bu konuda inşaatlarınız için kiralama ve iskele kurulum desteği verecektir. Bize aşağıdaki site adresimizden ulaşabilirsiniz.

İnşaat iskeleleri kurulduktan sonra haftalık olarak denetlenmesi gerekir. Özellikle iskelede yapılacak olan değişiklikler sonunda kontrol edilmesi çok önemlidir. İskele uzun süre duracaksa zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak olumsuz etkilenmiş olma ihtimali, çevresel faktörler gibi durumlara ilişkin mutlaka değerlendirilmelidir.   

İskele Kurulum Kılavuzu

  • İskelenin denetimi uzmanlar tarafından yapılmış olsa da kurulumu usta tarafından yapılacağı için mutlaka bu alanda yetkin olan ustaların tercih edilmesi gerekir. Kurulum işlemi sonrasında da yine aynı ekibin iskeleyi sökmesi çok önemlidir.  

  • İskele kurulumu yapacak olan ya da iskeleye çıkacak olan kişilerin yukseklik korkusu ya da kronik hiçbir sağlık sorununun olması gerekir. 

  • İskele kurulumu sırasında düz bir zemin tercih edilmelidir. Zeminde yaşanacak olan bir dengesizlik kontrolün ortadan kaybolmasına neden olur. Dolayısıyla kurulum aşamasında iskele mutlaka zemine tam olarak oturmalıdır 

  • İskelenin kurulum amacı bellidir. Bunun için vasıfsız ve yetkisiz olan kişilerin iskeleye çıkması ya da iskele altında durması levhalarla engellenmelidir. Uyarıcı levhaların bulunması bir zorunluluktur.  

  • İskele kurulumu ne kadar önemliyse, iskele üzerinde durmakta o kadar önemli ve ciddiyet isteyen bir konudur. Bunun için iskele üzerine çıkan bir ustanın bunun bilincinde olması çok önemlidir. İskele üzerinde şaka yapılması kesinlikle önlenmelidir.

İnşaatlarınız için iskele ihtiyacınızda bize https://www.hayatiskele.com adresinden ulaşabilirsiniz