İlk defa İstanbul'da yapılan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bakan Koca İstanbul'da artan vakalar için açıklamada bulundu.

“İstanbul’da vaka sayılarının Türkiye’nin yüzde 40’ına ulaştığını açıkladık. Her 10 kişiden 4’ü İstanbul’dadır. Son 7 günde ortalama vaka artışı geçen ayın ortalamasından yüzde 85 fazladır. İstanbul’da kontrol altına alınmazsa salgın baş edebilirlik olmaktan çıkacaktır."

Sağlık Bakanı Koca: “83 milyon bir olarak 16,5 milyon vatandaşımız bir olarak kararlılık içinde olursa biz bunun üstesinden geliriz. Bunu 1,5 ay önce Antep’te yükselmişti, Batman’da yükselmişti, benzer tedbirleri alarak biz sonuçları aldık. Ankara’da İstanbul’un iki katıydı. İstanbul şu an Ankara’nın 5 katı. Ankara bu tedbirlerle geriledi. Ankara’da sokağa çıkma yasağı gibi uygulamak yapılmadan bu sonuçlar alındı. Burada 16,5 milyon vatandaşımız tedbirlere uyma noktasında hassasiyet gösterir ve üzerimize düşeni yaparsak biz bundan başarıyla çıkarız.”

 Koca: "İstanbul’un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir ve Tekirdağ’da yüzde 96, Edirne’de yüzde 91, Bursa’da yüzde 76, Kırklareli’nde yüzde 71, Kocaeli’nde yüzde 63’tür. Sadece sayılan iller değil bütün Türkiye İstanbul temaslısıdır. Salgınla mücadele 83 milyonu ilgilendirmektedir” dedi. 

Koca, seyahat kısıtlaması yapılacak mı sorusuna, "İstanbul için seyahat kısıtlaması düşünmüyoruz. Vatandaşımı z tedbir gösterirse bunun üstesinden geliriz." yanıtını verdi. Son 1 haftada vaka artış oranlarını açıklayan Bakan Koca, "İstanbul'da vaka artış oranı %62. Büyükçekmece %123, Sarıyer %120, Bakırköy %104, Beylikdüzü %104, Bayrampaşa %99, Şişli %98" dedi.