Asma iskele, yeni yapılacak inşaat işleri ile hâlihazırda mevcut binaların giydirme, sıva, boya ve onarım işlerinde pratik kullanımı ve güvenliği ile tercih edilen bir dış cephe erişim sistemidir.

Asma iskele sistemleri elektrikli olarak kullanılmakta ve kullanım alanı ve sıklığı her geçen gün genişlemektedir. Sağlam ve güvenli olan bu sistemin en büyük avantajı çok kısa sürede montaj ve de montaj imkânı vermesidir. Bu yönüyle son derece kullanışlı ve pratik bir seçenek sunar.

Sistem halat askı aparatları, çalışma platformu, taşıyıcı ve emniyet sağlayıcı çelik halatlar, tırmanma mekanizmaları ve kontrol panosundan oluşur. Genellikle yüksekte çalışma imkânı veren bu sistemlerin hemen hepsinde elektromanyetik fren sistemi, aşırı yük mekanizması gibi güvenliği arttırıcı sistemlerin yanında özellikle elektrik kesintisine karşı manuel indirmeyi sağlayan düzenek de bulunur.

Halat askı aparatlarıyla çalışma platformun çalışılacak zeminde gezmesi sağlanır. Genişliği, hızı ve taşıma kapasitesi kullanılan yer ve isteğe göre değişen çalışma platformu üzerinde, çalışılacak cepheye sürtmeyi engellemek ve aradaki mesafeyi ayarlayabilmek amaçlı tekerlekler bulunur. Çelik halatlar ile de taşıma ve emniyet sağlanır. Bu halatlar için kopma yükünün testi ve derecesi önem arz eder. Tırmanma mekanizmaları ise motor gücüyle çalışan ve çalışma platformunun aşağı yukarı hareketini sağlayan sistem parçalarıdır.

Asma İskele Firmaları

Asma iskele sisteminde kullanılan malzeme cins ve miktarı ile oluşturulacak sistemin ebatlarına göre asma iskele fiyatları çok geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Çok amaçlı kullanım imkânına sahip, pratik montaj ve kolay yer değiştirme özellikleri sayesinde, yapılacak işlerde zamandan ve iş gücünden yüksek ölçüde tasarruf sağlayan Asma iskele sistemleri sağladıkları güvenli çalışma imkânı ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan en iyi firmalardan biridir.

Kaynak: https://www.asmaiskele.com