Azerbaycan’ın en önemli halk sanatçılarından Melekxanim Eyubova’nın da aralarında bulunduğu birçok sanatçının ülkemize gelerek sahne alması için çalışmalar hız kazandı. Azerbaycan'ın Onurlu ve Halk Sanatçısı unvanını kazanan Malakkhanim Eyubova, Türkiye’de Azerbaycanlılar Dayanışma günü kapsamında yapılması planlanan etkinlikleri değerlendirdi. Türkiye’ye daha önce birçok kez geldiğine değinen Eyubova, ‘’Burası kendi evimiz gibi. Hem kederli günlerimizde hem mutlu günlerimizde kardeş ülkemiz Türkiye ile birlikte olmak bizleri çok mutlu ediyor. Türkiye Azerbaycan için, Azerbaycan’da Türkiye için kan gibi can gibi vazgeçilmez konumda bulunuyor. Ayrıca Türkiye sanata müziğe oldukça büyük bir değer veriyor.’’ dedi.

31 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek etkinlikler için oldukça heyecanlı olduğunu ifade eden Melekxanim Eyubova, ‘’Sadece ben değil, benim ile birlikte gelecek tüm arkadaşlarım heyecanlı. Azerbaycan’ın bütünlüğünü ve birliğini temsil eden bugünde dünya başkentlerinden biri olan İstanbul’da sahne almak oldukça heyecan veriyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

10 yılı aşkın bir süredir Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde muğam profesörü olarak görev yapmakta olan Malakkhanim Eyubova, başarılı çalışmaları neticesinde Azerbaycan'ın Onurlu ve Halk Sanatçısı unvanını aldı. Muğam albümleri Almanya, Fransa ve Türkiye'de yayınlanan Melekxanim Eyubova, dünyanın birçok ülkesinde Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avustralya, Fransa, Türkiye, Romanya, Beyaz Rusya, Letonya, İsveç, Irak, Hollanda, Belçika, Rusya gibi ülkelerde birçok konserde sahne aldı. Şarkıları özellikle Azerbaycan’da müzik listelerinin ve internet sitelerinin ilk sıralarında yer almayı kısa sürede başardı.

Malakkhanim Eyubova, sanat hayatı boyunca da birçok ödüle layık görüldü. Bu ödüllerin başında Haydar Aliyev Vakfı Ödülü, Cafer Cabbarlı Ödülü gibi önemli kategori ve alanlar bulunuyor. Melekxanim Eyubova, Azerbaycan için son derece önemli olan muğam eserlerin yaşayan en önemli icracılarından biri olmayı da başardı. Eyubova, bugüne kadar birçok albümünde ve etkinlikte bu tarz eserleri seslendirerek hafızalara kazıdı.

Azerbaycan Kültür Evi’nin başkanı Hikmet Elp her yıl olduğu gibi düzenledikleri bu program için açıklamalarda bulundu ve bu etkinlikte sahne alacak Malakkhanim Eyubova için övgüler yağdırdı: “Bizler için Melekxanim Eyubova Azerbaycan sanatının zirvelerinden biridir. Uzun yıllardır İstanbul, Azerbaycan kültürel olarak her davetimize temennamız icabet gösteren Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerine konserler veren çok değerli bir sanatçımızdır. O bizim ailemizden biri gibi sevenlerinin yüreğinde yerini almıştır. Temennim bundan sonra da sanatıyla zirvelerde olsun ve başarıları daim olsun. Her zaman onunla yan yana yürümekten mutluyuz, gururluyuz. Ve birlikte olmaktan birlikte etkinlikler düzenlemekten bahtiyarız. Bu yıl da Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla 31 Aralık’ta insanlarımızı bu kültürün etrafından toplamak amacıyla Malakkhanim gibi sanatı yüksek bir sanatçımızın bir hanımefendinin, bir değerimizin katılacağı bir konser programıyla güzel bir gece geçirmeyi arzulamaktayız. Ve bizim dışımızda da başka yerlerde de bu programlarda söz konusudur. İnşallah 2021’i 2022’e bağlayan gecemizde kültürel olarak bizim programımızda Malakkhanim Eyubova ile birlikte olacağız”

Sözlerine son noktaları koyarken Hikmet Elp Türkiye ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini sunarak böyle önemli bir günde herkesi konsere davet etti.