Eğer arabayı kendin tamir edebilirsen. Ancak çoğu zaman araç sahibi bunun için yeterli beceriye, donanıma veya sadece zamana sahip değildir. Böyle bir durumda, iyi araba tamir uzmanları bulmak önemlidir. Akkaya otomotiv Bosch car service kalitesini seçim kriteri olarak kullanabilirsiniz.

Size bir araba servisi seçimine nasıl yetkin bir şekilde yaklaşacağınızı ve ilk etapta nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyoruz.

Araba hizmetleri türleri

Tüm araba hizmetleri 3 büyük gruba ayrılır:

bayi veya yetkili;

çok markalı veya bağımsız;

garaj atölyeleri.

Her otomobil bayisi , belirli bir otomobil markası konusunda uzmanlaşmıştır. Bunlar %17 pazar payına sahip güvenilir kuruluşlardır.

Firmalar sadece orijinal yedek parça ve özel profesyonel ekipman kullanır. Araç bakımı üzerinde çalışmaya başlamak için her resmi servis akredite edilir ve uygun sertifikayı alır

Bir bayi araba servisi ile iletişime geçtiğinizde, kesinlikle her türlü iş için garantili yüksek kaliteli hizmet alacaksınız. Ancak, bu tür kuruluşların hizmetleri pahalı olacaktır.

Markalı araba servisleri, markasına, ülkesine ve üretim yılına bakılmaksızın herhangi bir arabayı onarır. Çoğu zaman, bu tür kuruluşlar bakım için garanti verir ve onarımları iyi yapar.

Aynı zamanda, çok markalı bir araba servisindeki işin maliyeti, bir bayiden daha düşük olacaktır. Bunun nedeni, bu tür kuruluşların nadiren kalıcı bir müşteriye sahip olmalarıdır, bu nedenle sürekli olarak yeni müşteriler ararlar. Esnek bir fiyatlandırma politikası, müşterileri çekmenin en etkili yollarından biridir.

Akkaya otomotiv, çok çeşitli onarım hizmetleri sunmayan, ancak yalnızca bir şeyi gerçekleştiren son derece uzmanlaşmış otomobil hizmetleri: gövde onarımı, koşu takımı bakımı, lastik takma vb . tüm pazarın.

Garajhizmetler en az güvenilir seçenektir. Bunlar, kural olarak, birkaç kişinin çalıştığı küçük atölyelerdir. Bazen aralarında gerçekten nitelikli ustalar vardır, ancak onları çok sayıda teklif arasında bulmak çok zor bir iştir.

Çoğu zaman, bu tür garajlarda düşük kaliteli el işi onarımları yapılır. Aynı zamanda, hiçbir garanti beklenemez, ancak böyle bir hizmette fiyatların daha düşük olması muhtemeldir.

Resmi merkez parçalarınızı orijinal yedek parçalarla değiştirirse ve üretici tarafından önerilen sarf malzemelerini kullanırsa, bu çok markalı bir hizmette her zaman garanti edilmez. Örneğin, değiştirirken distribütör tarafından belirtilen motor yağı yerine başka bir motor yağı dökülebilir.

Ancak bütçe kısıtlıysa bağımsız araç servislerine dikkat edebilirsiniz. Ancak garaj hizmetlerine yalnızca güvenilir kişilerin tavsiyesi üzerine başvurulmalıdır.