7 Kasım 2000 yılında Sakarya’da doğmuştur. Nişantaşı Üniversitesinde okumaktadır. Yusuf Taha Lüleci'nin boyu 182cm'dir.

Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde Cihan Ünal, Zeynep Koltuk, Ali İpin, Mahmut Gökgöz gibi usta isimlerden oyunculuk eğitimi alan Yusuf Taha Lüleci, 2019 yılında oyunculuk hayatına ilk adımlarını atmıştır. “Çukur” ve “Söz” dizisinde yardımcı oyuncu olarak yer almıştır. Yönetmen koltuğunda Nisan Dağ’ın oturduğu “Bir Nefes Daha – When I’m Done Dying” adlı sinema filminde “DJ” olarak yer almıştır.

Yusuf Taha Lüleci, web sitesinde “Korkuyu hisset, ama yine de yap!” mottosunun ona ilham verdiğini belirtmiştir.

Yusuf Taha Lüleci, 2015 yılında yapılan “İstanbul Open Cup” kickboks şampiyonasında Marmara Bölge Şampiyonu olmuştur. Fakat bir yıl sonra kickboks kariyerini özel sebeplerden dolayı sonlandırmıştır.

2021 yılında “Sen Kimsin Ki?” isimli bir podcast yayını yaparak yüksek dinleyici kitlesine ulaşan Yusuf Taha Lüleci, “En Çok Dinlenen Podcast Yayınları” sıralamasına girmeyi başarmıştır ve Podcast kültürünün öncülerinden biri olmuştur. Sen Kimsin Ki? Podcast yayınının açıklaması şu şekildedir: “Yusuf Taha Lüleci tarafından yapılan bu Podcast yayınında; Yıllardır ele alınması gereken konular üstümüze vazife olmayacak şekilde, bir dost niteliğinde masaya yatırılıp, sırtı sıvazlanıp, ince eleyip sık dokuyup sizlere sunuluyor. Kulaklığınızı takın ve bu münakaşaya ortak olun.”

Sen Kimsin Ki? Podcast yayınında toplumsal konular gülünç ve mizahi bir şekilde ele alınarak hem okuyucuyu eğlendirmek hem de eğlendirirken düşündürmek esas alınmıştır.

Hayata ve insana dair şeylere önem veren Yusuf Taha Lüleci, yaşadığı olayları ve yaşamamasına rağmen fark ettiği durumları insanlara aktarmaktan keyif almaktadır. Bu aktarımın da “Dijital Medya” ile mümkün olduğunu bilen Yusuf Taha Lüleci, Dijital Medyaya dair eğitimler alarak bu konuda uzmanlaşmıştır.

Filmleri ve Dizileri:

2019 - Çukur (Tv dizisi)

2019 - Söz (Tv dizisi)

2020 - Bir Nefes Daha – When I’m Done Dying

Kaynak: Biyografi.info

Yusuf Taha Lüleci Resmi Web Sitesi : https://yusuftahaluleci.com