Fidan, yaklaşık 4-5 yıl önce kendisine yönelik fiziksel bir suikast girişiminde bulunulduğunu ve bu süreçte arsenik ile cıva verildiğini açıkladı.

Programda Murat Çiçek’in sorularını yanıtlayan Fidan, 2010 yılında MİT Müsteşarlığına atanmasından itibaren organize suç grupları ve terör örgütlerinin hedefinde olduğunu belirtti. Kendisini ve ailesini itibarsızlaştırmaya yönelik yoğun bir propaganda sürecine maruz kaldığını söyleyen Fidan, "Bu tür algı operasyonlarına alışkınız. Ancak muhalefet partilerinin, mafya ve terör gruplarının ürettiği bilgileri siyasi arenada kullanması ciddi bir çöküş göstergesidir." ifadelerini kullandı.

"Zehir verildi, tedavi gördüm"

Fidan, yıllar önce fiziksel bir suikast girişimi yaşadığını ilk kez kamuoyuna duyurdu. “Zehirlendik, tedavi de gördük. Ağır arsenik ve cıva verilmiş. Olayın gerçekleştiği yerden sonra yapılan tahlillerde ortaya çıktı. Bu da yaklaşık 4-5 yıl önceydi.” dedi.

"Düşman sadece içeride değil"

Kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında kimlerin olduğuna dair detay vermeyen Fidan, “Bu tür şeyler sadece içeriden değil, dışarıdan da planlanabiliyor. Türkiye’nin hem içinde hem dışında düşmanları var” dedi.

Fidan, bu tür saldırıların kendisini geri adım attırmadığını vurguladı: “Biz bu vatan için buradayız. Karakter suikastı da yapacaklar, fiziksel saldırı da... Görevimizi yapmaya devam edeceğiz.”