TFF yönetimine yakınlığı ile bilinen basın kuruluşları, Galatasaray-Trabzonspor maçında skandal yönetim gösteren maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’i kurtarmak için Trabzonsporlu futbolcuyu “Ayaklarına sıkacağım. Seni dışarıda döverim. Vuracağım seni” gibi asılsız sözler ile hedefe koyup, insafsızca linç kampanyasına tabi tutuyorlar!

Oysa Galatasaray-Trabzonspor mücadelesi, iki takım için de bir prestij maçıydı. Düşük atmosferli ve keyifli bir futbolun öne çıkması umulan maç, hakem Deniz Ateş Bitnel’in kötü yönetimi sayesinde bu hale geldi.

Bitnel'in 4 bordo mavili futbolcuyu atarken verdiği iki penaltı kararı da yanlıştı.

 

Ama daha da önemlisi Trabzonsporlu Salih Dursun’un, kırmızı kartı kapıp hakem Bitnel’e göstermesiydi!  Sembolikte olsa  Türk futbolundaki tüm çarpıklıklara  gösterilmiş bir kırmızı karttır o kart... Bana göre o kartın esas muhatabı Türkiye Futbol federasyonu (TFF) dir. Türk futbolunun yönetimi, dünya basınına yansıyan kırmızı karttan ders çıkarmalıdır.

 

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu dahi Deniz Ateş Bitnel'in çok kötü performans sergilediğini belirterek "Lafı dolandırmaya gerek yok Deniz Ateş Bitnel kötü bir maç yönetmiştir. Trabzonspor'un mağdur olduğunu söyleyebiliriz." demesine rağmen, bazı basın kuruluşları hakemin hatalarını göstermesi gerekirken Trabzonsporlu Aykut'u gündeme taşıyarak hedef şaşırtmaktadır.

 

Kaldı ki; bazı basın kuruluşları yine sorunu kişiselleştirdi ve maçtaki rezil yönetimi örtmek, hakemi kurtarmak için Trabzonsporlu futbolcuyu, önce sakalı ile oda yetmedi şimdi de söylendiğini iddia ettikleri sözler ile gündeme getirdiler.

 

Maksatlı yayın yapanlar hakem hatalarını kapatmak, Deniz Bitnel'i gündemden düşürmek için Trabzonsporlu Aykut hakkında "ilk vukuatı değil" ara başlığı ile yapılan haberde "daha önce "Meskûn mahâlde ateş etmek" ve "Hastanede doktoru darp etmek" gibi vukuatları olan Trabzonsporlu futbolcunun çok ağır bir ceza ile karşı karşıya kalacağı" şeklinde yapılan haber tamamen taraflı bir yayın olduğu her halinden belli oluyor.

 

 

Ayıptır, yazıktır, günahtır, sizde hiç mi Allah korkusu yok?.. Nedir bu kendi insanımıza yapılan aymazlık böyle?

 

Türkiye liglerinde top koşturan her tarafı dövmeli, mağara adamı gibi sakallı, sokak köpeği gibi dilini çıkaran bazı yabancı futbolcular için  tek kelime edemeyenler, sırf inancı gereği sakal bıraktığı için Trabzonsporlu Aykut'u hedefe koymaktadırlar.

 

Yapılan maksatlı yayınlar sonucu Trabzonsporlu Aykut PFDK'ya sevk edilirken, TFF'nin hakem hakkında hiç bir yaptırımda bulunmaması manidardır!