Lütfen biri bana penaltı hangi hallerde Trabzonspor’un lehine verilir anlatsın! Beşiktaş maçında Ekuban’un net penaltısı verilmemiş ve VAR’a bile gidilmemişti.

Aynı pozisyonda Atiba’ya yapılan harekette VAR’a gidilmiş penaltı verilmişti.

Denizli maçına bakıyorum Nwakaeme’ye yapılan net penaltıydı.

Volkan Bayaslan penaltı noktasını tereddütsüz gösterdi. VAR’a gidildi, ne olduysa kararı iptal ettirildi!

Trabzonspor’a penaltı haram dercesine…

İnanılır gibi değil. Yani geçen sezondan kalma tiyatro aynen devam ediyor. Yazık, gerçekten çok yazık…

Ben bir başka pozisyona da takıldım.

İlk yarının sonlarında Nwakaeme’ye top atıldı, tam kaleye yüzünü döneceği sırada sahaya başka bir top daha atıldı, hakem maçı durdurdu ve ofsayt verdi.

Bu durumda hangi topa ofsayt kararı çıkmış oldu anlamış değilim. Bu lig bu hakemlerle nasıl tamamlanacak, inanın bilemiyorum.

Haksızlık diz boyu olmuş diyorum başka bir şey demiyorum. Gelelim Trabzonspor’un performansına. Flavio cezalıydı. Ekuban, Pereira, Trondsen ve Kamil Ahmet’de sakattılar.

Doğal olarak Newton  hoca da farklı bir oyun sistemi ile sahaya çıktı. 3-4-1-2 formantında idi bordo-mavililer. Yani defans bloğu ile orta saha kalabalık tutuldu. Nwakaeme ve Afobe ikilisinin arkasında da Abdülkadir Ömür oynadı. Bu sistem Trabzonspor’un alışık olmadığı bir sistemdi. Aksamalar oldu, olmadı değil ama takımdaki yeniler ve eskiler birbirlerini tanımadığı için karmaşanın yaşandığını gördük. 

Bu oyun tarzı içerisinde Nwakaeme’nin desteklediği Afobe çok maç eksiği olduğu için panik yaptı.

Normaldir…

Tabi ki Afobe bir Sörloht değil ama idare edecek gibi duruyor.

İkinci yarıda Afobe inanılmaz güzel biri ş yaptı ve estetik bir hareketle önüne aldığı topa dokundu, kaleye giden topu son anda Denizlisporlu defans oyuncuları çıkardı.

Bu arada Edgar’ı ben beğendim. İyi oynadı maçta. Abdülkadir Ömür ve A.Kadir Parmak’da etkiliydi.

Sıkıntı şuydu, bahsettiğim yeni oyun sistemine alıştıklarında farklı bir Trabzonspor ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Baker’i yazalım. Lider oyuncu olduğu her halinden belli, uzaktan şutları iyi ama oyun içerisinde daha fazla olması gerekiyor.

Şuan fazla yoruma gerek yok. Zaman gerekiyor. Flavio, Barke ve Afobe Trabzonspor’a ilerleyen haftalarda kesinlikle katkı verecekler.

Maçın olayına gelelim.

Prosineçki sarı kartlı olan Bakalorz’u oyundan aldı ki kırmızı kart görmesin diye. Aslında doğruyu yaptı ama olmayacak bir iş oldu.

Yerine giren Sacko 4 dakika içerisinde iki kez sarı kart gördü ve kırmızı karttan oyun dışına atıldı.

Çok şaşırtıcı ve ilginç bir olaydı. Neyse, Trabzonspor 10 kişi kalan Denizlispor’u mağlup edebilirdi ama beceremedi ve rakibine iki puan bırakmış oldu.

İkinci maçında 5 puan kaybeden Trabzonspor’un bir an evvel eski performansına kavuşabilmesi için yeni transferin acilen yapılması gerekiyor aksi takdirde zor dostum zor şarkısı söylenebilir