Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte çeşitli lazer kesici türleri ortaya çıkmaktadır. Bu alanda en çok kullanılan çeşitlerden biride fiber lazer çeşididir. En çok kullanılan 2 lazer çeşidi ile ilgili bilgi verecek olursak;

Fiber Lazer 

Fiber lazer kesici, optik fiberden yapılmaktadır. Lazer ışını, fiberglas diyotlar aracılığı ile kanalize eder ve yükselterek çalışır. Bu durum, lazer çeşidinin güçlenmesini ve enerji tasarrufu yapılmasını sağlar. 

Lazer fiber ışını, kesilen malzemeleri emmektedir. Bu şekilde herhangi bir yansıma oluşmamaktadır. Yansıtıcı malzemeler söz konusu olduğunda fiber lazer kullanılmaktadır. 

Bu lazer çeşidi, aynı miktarda ortalama güç ile CO2 lazerlerden 100 kat daha fazla yoğunluk sağlamaktadır. Dalga miktarı 1,064 mikrometredir ve buda çok dar bir odak çapının oluşmasına neden olmaktadır. 

Bu işlemde gaz akışına gerek yoktur. Fan ve ayna olmadığı için işletme giderlerine ek masraflar çıkmamaktadır. Kesim sırasında malzemelerde herhangi bir yansıma oluşmamaktadır. Sizde fiber lazer kesim makinaları için firmamıza başvurabilirsiniz. 

CO2 Lazer 

Başaran Grup: Sektördeki Liderlik İçin Başarının Anahtarı Başaran Grup: Sektördeki Liderlik İçin Başarının Anahtarı

CO2 lazer cihazları, gaz lazer kesicilerin bir çeşididir. Bir CO2 lazer, gaz karışımı dolu bir tüpten geçirerek ışık ışınları üretmektedir. Helyum ya da azot gibi başka gazlarda kullanılabilir. Hem metal hem de metal olmayan yüzeylerde kolay bir şekilde kullanılmaktadır. Metal yüzeylere oranla diğer yüzeylerde daha iyi çalışmaktadır. 

Ahşap ve plastik, bu makineler ile kesilmektedir. Endüstriyel makineler için CO2 lazerler en yüksek güçlerine birkaç kilowat ile ulaşabilmektedir. İşlem için CO2 lazerler tipik olarak 10,6 mikrometre dalga boyuna, 25 ile 100 Wt güç aralığına sahiptir. 

Daha fazla oksijen eklemesi yaparak CCO2 lazerin gücünü arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu risklidir çünkü oksijen alev alabilir. Bu lazer çeşidi metal kesmede o kadar iyi değildir çünkü metal yüzeyler kıvılcım çıkarabilmektedir ya da alev alabilmektedir. 

Bu lazer çeşidi ile aynı ya da daha düşük güçte, daha kalın malzemeleri kesebilmektedir. Kesilen malzeme üzerinde herhangi bir düzensizlik oluşmamaktadır. Kesim yapmak istediğiniz zaman CO2 lazer ile uygun maliyet sağlayabilirsiniz. Bu tarz lazer çeşitleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Lazer Kodlama Makinası Nedir?

En basit ifadeleri ile lazer kodlama makinaları, ürünün üzerine yoğun bir ışın uygulayarak kalıcı bir kod oluşturmak için kullanılmaktadır. Fiber, Karbon ve Uv gibi çeşitli uygulamaları kağşamaktadır. 

Lazer kodlama makinası, yüksek hızlı hatlarda otomasyona uygun şekilde hareket edebilmektedir ve çelik, alüminyum, titanyum, seramik, bakır, cam, plastik, ahşap ve karton dahil olmak üzere çeşitli malzemelerin üzerinde kullanılmaktadır. Bu işlem ile ürünlerin üzerine seri numaraları, parça numaraları, son kullanma tarihleri, barkodlar, değişken veriler ve 2D Datamatrix kodları gibi farklı birçok kod yazılmaktadır. 

Bu cihazlar, malzemenin yüzeyini işaretlemek için yoğun bir ışın kullanılarak çalışmaktadır. Bu ışın, ürünün yüzeyini yakarak tepkimeye girmektedir. Bu cihazlar ile belirli bir alan belirlenerek okunması, taranması mümkün, yüksek kaliteli ve yüksek kontrastlı kodlar oluşturmaktadır. Bu özellik, lazer markalarının güvenilirlik ve kalıcılığının kritik olduğu uygulamalar için oldukça ideal bir çözümdür. 

Bu işlem ile sahtecilik ve kalitesiz kodlar gibi yüksek maliyetli sorunlar ortadan kalkmaktadır. Herhangi bir kodlama işlemi için sarf malzemesine gerek yoktur ve bakım gerekmemektedir. Lazer kodlama cihazları, endüstri malzemelerine kolayca uyum sağlamaktadır. 

Sizde lazer kodlama makinası için firmamızı tercih edebilir ve kaliteden sizde faydalanabilirsiniz.