Trabzonspor ile Başakşehir arasında oynanan ve 1 - 1 biten karşılaşmada bordo - mavililerin oynadığı diğer maçlara göre rollerin değiştiğini gördük. Normalde Fenerbahçe ve Metalist maçında topun arkasına geçen Trabzonspor, bu kez topu önüne alıp Başakşehir'e üstünlük sağladı. Başakşehir ise baktığımızda Trabzonspor'un son iki maçta uyguladığı taktiği uygulayarak, Trabzonspor'un hata yapmasını bekledi.

Forvetsiz sahaya çıkan Trabzonspor'da ilk yarıda defanstan başarılı çıkan toplar orta sahada ne yazık ki olgulaşamadı. Zaman zaman tehlikeli ataklar yaratan Trabzonspor'da bazen öyle top kayıpları yaşandı ki inanın akıl sır erdiremezsiniz.  İleride top tutmakta zorlanan ve başarısız ataklarla geçen ilk yarıda Trabzonspor, son paslarda biraz daha etkili olsa gol bulması içten bile değildi. Ancak burada yaşanan top kayıpları ne yazık ki atakları etkili olmadan bitirdi.

İlk yarıda akılda kalan pozisyon sorsanız; Mehmet Ekici'nin uzaktan şık vuruşu, Waris'in sağdan yapılan ortada kaleci Volkan ile girdiği mücadelede topa zorda olsa dokunarak direğin dibinden dışarı atmasını örnek verebiliriz.

Bunlara karşın Başakşehir'in ilk yarıda bir tane bile organize Trabzonspor kalesini zorlayan atağı olmadığını da eklemek gerek.

İlk yarının bekleneni veremeyen ismi kim diye sorsanız buna da Constant cevabını veririz. Orta sahada Trabzonspor'un çok şeyler beklediği oyuncu ne yazık ki bu yarıda takımını atağa kaldırmakta zorlandı. Ancak zaman zaman öyle paslar attı ki kalitesini de göstermedi değil.

Sonucunda ikinci yarı Halilhodzic tarafından da kenara çekilerek Trabzonspor'da Ferhat oyuna sürüldü. Ferhat bu maçta ilk defa Trabzonspor forması giydi.

İkinci yarı başlar başlamaz hakemlerin rezaleti de başladı. 46 dakikada Başakşehir'in attığı gol öncesinde Fatih Atik'e yapılan faulü es geçen hakem Halis Özkahya'da maçın böylelikle başkahramanı oldu. Bu pozisyonu es geçen hakem ardından Trabzonsporlu futbolculara yapılan faullere düdük çalmayı bırakın bakmaya bile tenezzül etmedi. Buna rağmen Başakşehir'e yapılan hareketlerde hemen düdüğüne başvurdu.

Maç bu şekilde devam ederken Bordo-Mavililerin ikinci yarının hemen başında hakem marifetiyle yedikleri golden sonra düzenleri iyice bozuldu. Bu dakikalardan sonra atak yapmakta zorlanan Trabzonsporlu futbolcuların zaten az olan başarılı ataklarında yapılan faulleri de hakemler ne yazık ki görmezden geldi.

Sonuç itibariyle Maçın 70. dakikalarında Sefa'ya yapılan faulüde es geçince artık tamamen dolmuş olan Trabzonsporlu futbolcular ve teknik heyet hakeme büyük tepki gösterdi. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, saha kenarında hakeme itiraz ederken Özkahya kendinden bekleneni yapıp deneyimli teknik adamı tribüne gönderdi.

Bu karardan sonra da taraftarların iyice sinirleri gerildi. Bazı taraftarlarımız sahaya yabancı madde atmaya başladılar ardından da bir taraftar sahaya inerek hakemin üzerine yürüdü. Hakemi araya giren Zeki kurtardı. Trabzonspor'un kaptanı Onur'da, hakemin yanına giderek ciddi bir tepki gösterdi. Hatta bizim anladığımız kadarıyla "Yukarda Allah var" sözü de dikkat çekici. Hatta o kadar sinirlendi ki sinirinden topu direkt havaya vurdu. Hakem bu pozisyonda Onur'a sarı kart gösterdi. Kimileri bu pozisyona kırmızı kart diyor ama verdiği kararların ezikliği ile hakemin bu şekilde davranmasından normal ne olabilir ki

Sonuç itibari ile evet hakem maçı katletti ancak "iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır" atasözünden kasıtla Trabzonsporlu futbolcular çok mu iyiydi. Kesinlikle hayır. Hele ki ikinci yarı yenilen golün moral bozukluğu ile atak bile yapamaz hale geldik. Oyuna giren oyuncular bu noktada da yetersiz kalınca ve hakemin de performansı etkili olunca Trabzonspor sıkıntılı bir süreç yaşadı. Maçın uzatma dakikalarında haklı bir penaltı beraberliği kurtardı. Haklı diyoruz çünkü o pozisyonda Ferhat'ın düşürülüşüne değil, ardından topu uzaklaştırmaya çalışırken elle kesişe penaltı verildi.
Maç sonunda Onur, haklı açıklamalarla bu düzene büyük tepki gösterdi. Bu sözler Trabzonsporlu taraftarların da büyük takdirini topladı.

Maçın uzatma bölümünde de Belkalem'in golünü es geçe hakem burada Trabzonspor'un galibiyetini yemiş oldu. 

Ancak burada ilginç bir durumu hatırlatmak gerekirse bilirsiniz Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, sürekli taraftarı endişelendiren açıklamalar yapar. Ama bu maç öncesi " Yani fazla tedirgin değilim bu akşam için" diyen Halilhodzic'in başına da bu geldi. Sanırız Halilhodzic, hep tedirgin olmalı...