Verinin günümüz teknolojisinin ve bilişim çağının en önemli unsuru olduğunu göz önünde bulundurarak, veri depolamak için bulut depolama teknolojisi ile birlikte harici hard diskler de kullanıldığını söyleyebiliriz.
Taşınabilir disk olarak da bilinen harici hard disk bilgisayarın performansını artırma, film, müzik, belge ve fotoğraf gibi verilerimizi yedeklemek için kullanırız.

Harici Harddisk Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Harici hard diski birçok bilgi ve belgenin muhafazası için kullanırız. Doğru  bir hard disk seçimi uzun vadeli kullanım için ön koşuldur. Bunun için kapasitesi, boyutu gibi birçok özelliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Harici hard disk alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine detaylı olarak göz atalım.
Piyasada birçok harici hard disk modeli bulunuyor. Doğru bir seçim yapabilmek için önceliğimiz, hard diski ne amaçla kullanacağımızı belirlemektir. Bilgisayarınızı sık sık yedekleme ihtiyacı duyuyorsanız, standart bir harici hard diskten daha fazlasına ihtiyaç duyacaksınız demektir. Bunun için önceliğimiz, ihtiyacın belirlenmesi ve ona göre bir hard disk seçimi yapmaktır. Doğru harici hard disk seçimi yapabilmek için birkaç hususa özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Gelin, bu hususlara beraber bakalım.

Kapasite

Kapasite, hard disk alırken en çok dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor. Hard diski hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeniz ve kapasitesini buna göre belirlemeniz gerekiyor.

Bilgi ve belge gibi düşük hafızalı verileri depolayacaksanız ve büyük hafızaya ihtiyaç duymuyorsanız 512 GB ve 1 TB hafızalı hard diskler sizin için yeterli olacaktır. Fakat; film, dizi gibi geniş bir arşiv depolamayı planlıyorsanız 512 MB yeterli olmayacaktır. 1 veya 2 TB alabilirsiniz. Daha yüksek performanslı hard disk almak istiyorsanız 3 – 4 TB hard disk de alabilirsiniz.

Fiziksel Boyut

Harici diski yanınızda taşıyıp taşımayacağınız da hard disk seçiminde önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Hard diski alırken taşıyıp taşımayacağınıza göre de seçim yapabilirsiniz.

Genel olarak, hard disklerin kapasitesi arttıkça boyutları da artabiliyor. Bu nedenle, yüksek performanslı 3.5 inçlik diskler taşımaya pek elverişli olmazken, 2.5 inçlik hard diskler kolaylıkla taşınabilir. Diski yanınızda bulundurmak istiyorsanız performanstan ödün vermeniz gerekiyor.  Büyük boyutlu harddisklerin güç bağlantısı gerektiği de göz önünde bulundurmalısınız.

Disk Dönüş Hızı

Disklerin dönüş hızı, disk plakasının dakikadaki dönüş hızını gösteriyor. Disklerin dönüş hızı genellikle 5400 RPM ya da 7200 RPM’dir. Eğer harici diskteki bilgiye daha kolay ulaşmak istiyorsanız dönüş hızı yüksek harici hard disk tercih etmelisiniz. Harici hard disk alırken dönüş hızına dikkat ederek satın almalısınız.

USB Desteği

Piyasada genelde USB 3.0 hard diskler bulunuyor. Ancak farklı seçenekler de bulmanız mümkün. Hız bakımından USB 3.0 ve Thunderbolt tavsiye edilir.

E- Sata Özelliği

E – Sata, diskin ery alışverişini sağlayan ve dahili diskleri ana kart ile haberleşmesini sağlayan versiyonudur.

Firewire Bağlantısı

Apple’ın bir veri aktarım metodu olan Firewire, özellikle ses ve görüntü aktarımında kullanılıyor. Firewire destekleyen cihazları birbirine bağlayarak hızlı veri akışı sağlıyor.

Fiyat Araştırması

Hard disk alırken fiyat araştırması da dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Nasıl bir hard disk istediğimize karar verdikten sonra fiyat araştırması yaparak istediğimiz türde bir hard disk alabiliriz.

SSD ürünleri, Memory ürünleri ve son teknoloji diğer tüm ürünler için web sitemiz www.longlinestore.com u ziyaret ediniz.