Spor TotoSüper Lig'in 2. yarı açılışı olan 18. hafta da Trabzonspor evinde lider Başakşehir'i ağırladı. Puan cetvelinde 2. sıradakiyle arasındaki farkı açmak isteyen Başakşehir 'e, zirveye bir adım daha yaklaşmak isteyen Trabzonspor , sahayı dar edecekti ama olmadı. Gerçi Karadeniz ekibinin  aldığı mağlubiyet sürpriz bir bir mağlubiyet değildir. Başakşehir süper ligin en iyi kadrosuna sahip ve en iyi futbolu oynayan kadro derinliği olan bir takım bunu da gözardı etmemek lazım.

VAR sistemi neden işletilmedi?

Ancak Trabzonspor yenebilseydi lige ortak olacaktı ama olmadı. Birileri yine “Ali cengiz oyunu” ile buna engel oldu.

Bu arada ev sahibi bordo-mavililer müthiş bir koreografiyle maça başladı. Bordo mavili tribünlerden yükselen koregrafide "Hayde! Yürü sen umutla biz varız hep yanında" ifadeleri ile taraftar desteği herkese gösterildi.

Trabzonspor'un Başakşehir'e 4-2 mağlup olduğu karşılaşmada Ekuban'ın içinde olduğu verilmeyen penaltı pozisyonu maça damga vurdu.

Maç 1-0'ken 35. dakikada gelişen pozisyonda Ekuban, Clichy'nin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyona Trabzonsporlu futbolcular itiraz ederken hakem Halil Umut Meler VAR'a gitmeye bile gerek duymadı. Burası düşündürücüdür. Zira ‘VAR’ neden var, kritik durumlarda hakeme yardımcı olsun diye var. Maç 0-1 iken penaltı verilmiş olsaydı sonuç belki de Trabzonspor’un lehine olacaktı! Bu tür hakem hataları maalesef Trabzonspor’u derinden etkiliyor ve bir şehrin kaderi ile oynanıyor. Yazıktır, yazık…

Maça bakacak olursak;

Konuk takım Başakşehir, ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Trabzonspor ilk 15-20 dakika boyunca topa önde basarken, Basaksehir daha sonra kontrolu ele aldı ve 32. dakikada Arda'nın asistiyle İrfan Can Kahveci'nin golüyle 1-0 öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan Başakşehir Trabzonspor'un direncini düşürmüşe benziyor. Tribünlerde de gözlemlenen düşüşle birlikte 10 dakika sonra Clichy'nin golüyle 2. gol de geliyor. Abdullah Avcı'nın tam da istediği gibi bir oyun olurken, 2. yarıda bordo mavililerin golle başlaması gerekiyor.

Pozisyon sıkıntısı yaşayan bir Trabzonspor izliyoruz. Finali yapamayan  bir Trabzonspor izliyoruz. Başakşehir sakin oyununu korursa galip gelme şansı yüksekken, bordo-mavililerin ilk 10-15 dakika içerisinde 1 gol bulması gerekiyor.

İlk yarı istatistikleri birbirine çok yakınken topla oynama oranında Trabzonspor'un önde olması dikkat çeken unsurlardan.

İkinci yarının 3. dakikasında Ekuban, kendi kalesine gönderdiği topun ardından 1 dakika sonra Başakşehir ağlarını da sarsarak skoru 3-1 yaptı.

2. yarı da Başakşehir'in kontrolü altında geçti. Trabzonspor fiziksel anlamda yoruldu. Bu yorgunluk maç sonunda Başakşehir'in bir gol daha atmasıyla skora net bir şekilde yansıdı ve maç 4-1 bitti.

Trabzonspor'a devre arası yaramıyor!

Trabzonspor bu mağlubiyetten sonra şampiyonluk şansını yitirdi demek çok erken, Oyuncuların enerjik fakat tecrübesiz oluşu bordo-mavilileri geriye düşürüyor diyebiliriz. Başaksehir ilk dakikalarda atmosfere yenılmediği takdirde oyunu dengelıyor ve net bır skorla deplasmandan 3 puan alarak liderliğe devam ediyor. Bordo-mavililerde Sosa'nın eksiliği çok fazla hissedildi. Onazi'nin yokluğu; Abdülkadir, Yusuf ve Rodallega'nın da performansını etkilemiş gibi görünüyor.

Alınan  bu sonuçla birlikte Başakşehir 38 puanla liderliğini korurken, Trabzonspor ise 29 puanla 5. sırada bulunuyor.

TFF acilen açıklama yapmalı!

TFF'nin 'VAR'ı ne işe yarar? Maçı bir kenara bırakında asıl şu VAR’ı konuşalım. Dünkü maçta verilmeyen bariz bir 1 penaltı vardı. Şimdi TFF’ye sormak lazım Trabzonspor’a 'VAR' olan neden yok? Evet Ekuban’’n verilmeyen penaltısından bahsediyorum… Her takıma ‘VAR’da Trabzonspor’a ‘VAR’ neden yok ona cevap verin.