İvanildo Fernandes’den bahsederek başlayalım istedim. Gitmek istiyormuş ve Ünal Karaman hocaya da demiş ki, ‘ben oynamayacaksam, Lizbon’a geri dönmek istiyorum’. Kulağımıza gelen bilgi böyle… Eğer Ünal hocaya Fernandes böyle bir şey demiş ise bu büyük yanlıştır. Hatta, Hosseini’ye de büyük ayıp edilmiştir.

Fernandes’e gelince, Göztepe maçında oynadın. Berbattın. O kadar kötüydün ki, Trabzonspor’un yediği golde büyük hata yaptın.  Göztepe’nin hücum oyuncuları senin bölgende sanki maden bulmuş gibiydiler. Diyorum ki, hakikaten de gitmek istiyorsan, kimse sana itiraz etmez ve istediğin yere de gidebilirsin! Ünal Karaman hocaya da bir çift lafımız olsun. Evet eksiklerin çok ama kadro oluşturma konusunda hatalar yapmaya devam ediyorsun. Geçen hafta Başakşehir maçının 11’ini neden bozdun bunu lütfen açıkla. Ahmet Canbaz’ı Göztepe maçında ilk 11’de oynattın. Tecrübesizdi, çok bocaladı. Sosa’nın yanına neden Kamil Ahmet’i vermedin, anlamış değilim. 

Sturridge’nin bir anda ortaya çıkan sakatlık problemi de neyin nesi oluyor diyerek devam edelim. Yoksa Sturridge’nin asıl sorunu sakatlık değil de, psikolojik midir? Eyvah derim ve alın size bambaşka bir problem daha. Ünal hocanın, Mikel, Ekuban, A.Kadir Ömür ve A.Kadir Parmak’ın yokluğunda eldeki malzemeden yeterince yararlanamadığını da düşünüyorum. Neyse, Tamer Tuna’nın bıraktığı Göztepe ile ilgili de söyleyeceklerimiz var. Hocasızdılar, Trabzonspor maçına çıktıklarında. Yardımcı hocaları Suat Arıcan takımını öyle motive etmişti ki, Ünal Karaman’da aynı durum yoktu.

Trabzonspor’un ilk yarıda iki tane pozisyonu vardı, başka da hiçbir şeyi yoktu. Göztepe sadece bir kez geldi ve Jerome golünü attı. İkinci yarı Ünal Karaman durumun fark etmiş olacak ki, sahanın kötülerinden Doğan Erdoğan’ı oyundan aldı ve Kamil Ahmet’e şans verdi. Ahmet Canbaz’ın yerine de Advijaj doğru hamlelerdi ama gecikmiş bir işti. Fakat Advijaj o kadar kötü oynadı ki, Ünal hoca kendisini oyundan almak zorunda kaldı. Bu değişimler sayesinde Trabzonspor en azından pozisyon üretti.

Sonuç olarak, Trabzonspor, hocasız Göztepe’ye kendi evinde mağlup olarak liderlik yarışında büyük bir avantajı kaçırmış oldu. Böyle giderse, aşağıya doğru gidiş hız kazanabilir ve Alanya maçı da şimdiden tehlikeye girebilir. Demedi demeyin. Son sözümüz Sosa’ya olsun, gemisini her defasında kurtaran kaptan, bu kez ortalıklarda yoktu. Yanlış anlaşılmasın Sosa’ya haksızlık etmiyorum.  Kendisinden hep yüksek performans beklendiği için bunu söyledim. NOKTA