Trabzon’da Otizmli bireyler için okul ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasının elzem olduğunu ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Ulaşım imkânları dikkate alındığında bölgenin merkezi konumunda olan Trabzon ilinde hizmet veren özel bakım merkezinin yetersizliği aşikârken özel bakım merkezi açmak isteyenlere izin verilmediği yönünde tarafıma iletilen bilgiler var, duyumlar var. Bunu da size buradan ifade etmek istiyorum. 

Özellikle, otizmli çocukları ya da bireyleri olan aileler çok ama çok mağdur durumdadırlar. Trabzon'da bu konuda hem okula hem rehabilitasyon merkezine hem de özel bakım merkezine acil ihtiyaç vardır. Özellikle, otizm ihtisası içerikli özel bakım merkezi açılmasına müsaade edilmesi hususunda dikkatlerinize arz ediyorum. 

Sosyal hizmet merkezlerinin yeterli meslek elemanı yani psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, çocuk gelişimcisi çalıştırmadığı vakalarda, müdahalelerde zorluk çekildiği, ayrıca dağınık yerleşim nedeniyle araç sayısının da yetersiz kaldığı konusunda şikâyetler var.” dedi.