Ülkemizde ihracatçı da ihracatta gazı sevenler arasındadır. 
Hani denizde yol alan gemiler nasıl hız kesmeden giderken büyük bir haz alıyorsa ihracatçıda aynı haz alıyor.
Trabzon’da da gazı seven firmalarımız, hem kendilerine hemde bize gaz veriyorlar.
Bu noktadan hareketle 15 Temmuz olaylarının öncesinde ki ihracat rakamlarına bir bakalım. TÜİK veriler göre Mayıs ayı verileri bir önceki yılın aynı ayına göre düşüş gösterdi. 
Ancak Mayıs ayından sonra yükselişe geçen Otomotiv ve giyim sektörleri ihracata biraz nefes aldırdı.
İhracat gaz kesmiyor:
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2016'da şubat ve mart aylarındaki artışların ardından nisanda düşen ihracatımızı mayıs ayında tekrar ayağa kaldırdık ve artışa geçtik” diyerek ihracattaki artışla ihracatçılara gerekli gazı da vermiş oldu. Buraya kadar iyi.
15 Temmuz ile yaşatılmaya çalışılan sözde darbe girişiminin ekonomi üzerine yansımalarının olacağı tahmin edilebilir. Fakat bu süreç, tüm bu olumsuzluklara rağmen, aynı anda son derece güzel bir kenetlenme ve bütünleşmenin de başlangıcı oldu. 
Burada bir gerçeğin altını çizmek lazım; Türkiye’nin ihracatındaki ve sanayileşmesindeki gazı asla kesmemesi ve son sürat yoluna devam etmesi gerekiyor.
Devlet ihracatçıların da yanında:
Gerek Cumhurbaşkanı R.Tayyib Erdoğan gerek Başbakan Binali Yıldırım gerek TİM Başkanı gerek DKİB başkanı ve bakanlar olmak üzere bütün yetkililer yaşadığımız kötü günlere inat ülkemizin namı değer işadamları ile sürekli birlikte olmaya çalışıyor onlara güç veriyorlar. Aslında bunu da hak ediyorlar. Her alanda gösterdikleri başarılarla adlarında övgüyle söz eden işadamlarımız içinde ihracatçıların ayrı ve özel bir yerleri olduğunu unutmayalım.  
Trabzon’un Şampiyonları:
Bu noktada Türkiye ihracatında Trabzon’un şampiyon firmalarını anmamız gerek. ASYA GIDA TİC. LTD. ŞTİ ve OLTAN A.Ş 2015 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ile gaz vermeye devam ediyorlar. 
İhracatçı gazı sever, gerekirse ihracatçı kendi gazını kendisi verir, yoluna kesintisiz devam eder. Bu dönemde tüm iş dünyasına da güzel örnek oldukları için ihracatçıları takdir ediyor, onları ayakta alkışlıyorum.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği bu dönemde yoğun çaba harcıyor. Sürekli bildiriler, toplantılar yapıyor ve netice de önemli kararlar alıyor. Son aldıkları kararda bakın ne diyor. “Türkiye İhracatçılar Meclisimizin koordinasyonunda yaşanan bu terörist darbe girişiminin ihracatçı firmalarımıza verdiği olası hasarları onarmak ve bunun yanında ihracatçılarımızın ekonomik faaliyetlerine eskisine oranla daha fazla gayretle daha da hız vermek ve hain saldırıdan kaynaklanan sorunları ivedi bir şekilde çözmek amacıyla [email protected] veya [email protected] adreslerinden 7 gün 24 saat hizmet verecek adreslerimiz ihracatçılarımızın yanındadır”. 
Sayın başkan Ahmet Hamdi Gürpınar doğru söylüyor. Kendisi de bizlerde ihracatçılarımızın yanında hep destek tam destekle kendilerini bu kutlu yollarında hayırlı işler diliyoruz. 
Bunun yanında isimlerini sayamadığım daha nice ihracatçılarımızın da gün gelecek isimlerini buradan aktarmaya çalışacağım.