MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Muhammet Erkan, PKK'lı teröristler için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlenmesi üzerine dikkat çeken yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamaya, "Ülkemizin bütünlüğü,milletimizin birliği ve kardeşliği,vatanımızın bağımsızlığı ve Milli bekamız vahim bir sürece girmiş durumdadır..
Türk milleti bölünmenin ve ayrışmanın karmaşasına itilmiştir..Siyasal iktidar Türk milletinin geleceği üzerine kumar oynamaktadır. AKP iktidarı bölücülüğe ümit ve cesaret vermektedir" diye başlayan Erkan, sonrasında ise şu şekilde devam etti:

"Dün Diyarbakır’da yaşananlar, devletin AKP iktidarı tarafından terör karşısında diz çöktürüldüğünün ispatıdır, fotoğrafıdır. Bir süredir devam eden terör karşısındaki teslimiyetçilik bu cenaze töreninde kendini bir kez daha göstermiştir. Diyarbakır’daki manzara, beş bin yıllık Türk tarihinin utanç tablosudur. Türkiye teslim alınmış durumdadır.. Bu gün Türk milletinin bağımsız Türk Devleti’nin varlığı ve bütünlüğü üzerinde siyasi kumar oynanmaktadır. AKP hükümeti ihanetle ittifak etmektedir…Bölücülerle kol kola, el ele, göz gözedir.

Bu tablo karşında emperyalizmin elde edemediği tek kale Milliyetçi Hareket Partisidir. Türkiye’nin içine düştüğü kötü ve talihsiz süreçten çıkması ve kendine gelmesi için tek yol milletin partisinin tek başına iktidarıdır. Milliyetçi Hareket Partisi üniter Türk devletinin, Türk milletinin bütün mukaddes değerlerinin teminatıdır. Türk milletini yıldırma gayretleri bütün hainler için hüsranla neticelenecektir"



Milliyetçi Hareket Partisi olarak yetmiş milyonun bin yıllık kardeşliğini savunduklarını kaydeden Erkan, "MHP iktidarında Milletimiz milli değerler etrafında birleştirerek ortak bir geleceğe yürüyecektir.

Türk milliyetçileri var olduğu müddetçe hiçbir melanet taraftarının amacına ulaşması mümkün olmayacaktır. Türk milletinin bir ve bütün olması, Türk devletinin ebediyete kadar yaşatılması için her fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim.

Milliyetçi Hareket Partisi yetişmiş kadrolarıyla bu milli göreve hazırdır. Çare Milliyetçi Hareket’tir… Çare Milletin kendi çocuklarının milletin iradesi ile iktidar olmasıdır. MHP iktidarında ihanetle işbirliği yapılmayacaktır. Bölücülüğün meşrulaşmasına, terörün masumlaşmasına rıza gösterilmeyecektir.. Yıkıma karşı duracağız, Türkiye’ye sahip çıkacağız. Türk milletinin aleyhine olacak her girişimin karşısında dimdik durduk ve durmaya devam edeceğiz.

Milliyetçi Hareket Türk milleti için sorumluluk yüklenmeye hazırdır. Partimizin anlam ve varlık sebebi Türk milletidir. İnsanımız arasında asla ayrım yapmıyoruz..Cebindeki nüfus cüzdanından rahatsızlık duymayan, kendisini yüce Türk milletinin evladı kabul eden bütün vatan severleri ,cepheye koşan bir asker gibi, Türkiye’nin geleceğini kurtarmak ve kaderine sahip çıkmak için Milliyetçi Hareket saflarında siyaset yapmaya çağırıyorum.

MHP para babalarının, karanlık güçlerin ve küresel güç odaklarının desteği ile değil, Türk milletinin hür iradesi ile iktidar olacaktır. MHP’nin iktidar olması için milletimizin sevgi ve desteği bize yeter….Farklı güç odaklarından ikbal dilenmeye ihtiyacımız yoktur…

Türkiye asla sahipsiz ve çaresiz değildir. Çare Milliyetçi Harekettir" dedi.